ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάντοαν: Να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επανέλθει στην ανάπτυξη

Πάντοαν: Να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επανέλθει στην ανάπτυξη

Έκκληση στην Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα, όχι μόνο να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά να επανέλθει στην ανάπτυξη, απηύθυνε ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

«Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί για να παραμείνει στην ευρωζώνη αλλά και για να επανέλθει στην ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια συνέλευσης της Ιταλικής Ένωσης Τραπεζών (Abi) συμπληρώνοντας:

«Η έναρξη ενός "εργοταξίου για την Ελλάδα" θα πρέπει να συνοδευθεί από ένα "εργοτάξιο για την Ευρώπη. Χρειάζεται ένα φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο σχέδιο. Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποστηρίξει αυτά τα δύο εργοτάξια».

Και κατέληξε ο Πάντοαν: «Το δίλημμα δεν είναι ανάμεσα στο "ναι στη λιτότητα και στο όχι στη λιτότητα, αλλά πώς θα κάνουμε για να δημιουργηθεί ανάπτυξη», επαναλαμβάνοντας το λάιτ μοτίφ του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Ρέντσι.

Σημειώνεται ότι αφότου ανήλθε στην εξουσία το Φεβρουάριο του 2014, ο Ρέντσι τάσσεται υπέρ μίας βολονταριστικής πολιτικής που θα ευνοεί την ανάπτυξη στην Ευρώπη και την εγκατάλειψη κάθε μέτρου λιτότητας…

Σχετικές ειδήσεις