ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Ένα Grexit θα καταστήσει εύθραυστο το ενιαίο νόμισμα

FT: Ένα Grexit θα καταστήσει εύθραυστο το ενιαίο νόμισμα

Μόνιμη αστάθεια στην Ευρωζώνη και, ως εκ τούτου, αποσταθεροποίηση του κοινού νομίσματος αναμένεται να προκαλέσει ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισημαίνει δημοσίευμα των Financial Times.

«Η έξοδος μίας χώρας από μία νομισματική ένωση θα καταστήσει το ευρώ άκρως ευάλωτο σε κάθε επικείμενη οικονομική κρίση» επισημαίνει ο αρθρογράφος των Financial Times, προειδοποιώντας για τη δημιουργία ενός αρνητικού «ιστορικού».

Από την άλλη, βέβαια, επισημαίνεται πως η απειλή ενός Grexit θα οδηγήσει τις «ανυπάκουες» χώρες στην επιβολή αυστηρών πολιτικών πειθαρχίας.

Άλλες όμως χώρες, όπως η Γαλλία, προειδοποιούν ότι ο διαρκής φόβος για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ουσιαστικά καταργεί το λόγο ύπαρξης του ενιαίου νομίσματος.

«Το μείζον ερώτημα είναι αν τα μέλη της Ευρωζώνης θέλουν να καταστήσουν την απειλή εξόδου ως μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» τονίζουν οι Financial Times.

Όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος, η νομισματική ένωση έχει χρέος να δώσουν λύση στο ελληνικό αδιέξοδο, αποτρέποντας το Grexit.

Σχετικές ειδήσεις