ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξεία κρίση – Η αναδιάρθρωση του χρέους της κρίνεται απαραίτητη

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξεία κρίση – Η αναδιάρθρωση του χρέους της κρίνεται απαραίτητη

Νέα παρέμβαση από την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα – Παραμένουμε δεσμευμένοι στην εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα που θα τη φέρει στο δρόμο της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας του χρέους, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ειδική μεταχείριση και πως πρέπει να σέβεται τους κανόνες.

Η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ τόνισε πως «η εμπλοκή του Ταμείου ζητήθηκε από την ίδια την Ελλάδα και, ως εκ τούτου, κάθε χώρα που εμπλέκεται στο ΔΝΤ οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες του κι όχι να τους παρακάμπτει». Πρόσθεσε πως τα δάνεια του Ταμείου αποσκοπούν στη βιωσιμότητα του χρέους των χωρών που εξυπηρετούν.

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξεία κρίση, πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά το θέμα της. Το ΔΝΤ δεσμεύεται να βρει λύση».

Η κα. Λαγκάρντ επαναβεβαίωσε τη θέση του ΔΝΤ πως το πρόγραμμα της χώρας πρέπει να βασίζεται σε δύο πυλώνες: ο ένας η δημοσιονομική εξυγίανση και οι δομικές μεταρρυθμίσεις και ο δεύτερος στην αναδιάρθρωση του χρέους – που εξακολουθεί να πιστεύει πως είναι απαραίτητη για τη χώρα.

«Το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει μια γραμμή που δεν συνεπάγεται ότι σιωπούμε, αλλά προσπαθούμε να έχουμε στο μυαλό μας τις εξελίξεις και να μην είμαστε υπερβολικοί στις θέσεις που διατυπώνουμε», ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις