ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανασχηματισμός - Αλεξιάδης για φοροδιαφυγή: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται

Ανασχηματισμός - Αλεξιάδης για φοροδιαφυγή: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται

«Ξέρουμε πώς θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή (...) θα ασχοληθούμε με την επώνυμη φοροδιαφυγή», τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Δεν θα αφήσουμε το καλοκαίρι του 2015 να συμβεί ό,τι συνέβη το καλοκαίρι του 2014, δηλαδή από έλλειψη ελέγχων να πέσει η είσπραξη του ΦΠΑ σε τουριστικές περιοχές», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι είναι «πατριωτικό καθήκον να ζητάμε την απόδειξη και να μάθουμε και τα παιδιά μας, αλλά πέρα από το πρώτο επίπεδο θα ασχοληθούμε με τη μεγάλη, επώνυμη, σοβαρή φοροδιαφυγή (...) δεν θα χαριστούμε σε κανέναν όσο ψηλά κι αν βρίσκεται», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα εκπονηθούν τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια.

«Δεν θα αφήσουμε κανένα φοροφυγά να συνεχίσει ό,τι κάνει. Είναι προσωπικό στοίχημα και στοίχημα όλου του υπουργείου Οικονομικών να ανταποκριθούμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν», πρόσθεσε ο υπουργός, ο οποίος ζήτησε ένα μικρό χρονικό περιθώριο προσαρμογής.

Ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι το ΥΠΟΙΚ θα επιδείξει κοινωνική ευαισθησία, καθώς «δεν θα στρέψουμε το φορολογικό μηχανισμό σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν».

Σχετικές ειδήσεις