ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δραγασάκης: Τον Ιούλιο θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές

Δραγασάκης: Τον Ιούλιο θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές

Στα πρόσθετα μέτρα που ζήτησε πρόσφατα με άρθρο του, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τομσεν, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μια πολιτική που θέλει συνεχώς περισσότερα μέτρα λιτότητας, σαν να έχει μόλις ξεκινήσει η κρίση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι μέχρι τον προσεχή Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί το 80% της συμφωνίας με τους δανειστές.

- «Οι Έλληνες δε ζητούν να πέσει η κυβέρνηση. Μας εξέλεξαν τον Σεπτέμβριο για να εφαρμόσουμε μία συγκεκριμένη πολιτική», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Μερικοί Έλληνες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση, συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των προηγουμένων κυβερνήσεων. Κι αυτό παρότι υποσχεθήκαμε ότι θέλουμε να σκίσουμε το πρόγραμμα λιτότητας. Την ίδια στιγμή όμως βλέπουν μία κυβέρνηση η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εναντίον της διαφθοράς και των επιχειρηματικών συμφερόντων» πρόσθεσε υποσχόμενος ότι σύντομα οι πολίτες θα δουν τα αποτελέσματα των πολιτικών της κυβέρνησης.

«Θα έχουν και πάλι μια καλή προοπτική» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.

Πρόσθεσε δε ότι «Οι αντίπαλοί μας φοβούνταν μία επιτυχία των Podemos στην Ισπανία».

Σχετικές ειδήσεις