ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φρίκαρε» και η Bild με τη… μετάλλαξη του Σόιμπλε για την Ελλάδα

«Φρίκαρε» και η Bild με τη… μετάλλαξη του Σόιμπλε για την Ελλάδα

Μέχρι και η γερμανική εφημερίδα Bild απορεί με τη στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις τελευταίες ημέρες απέναντι στην Ελλάδα, καθώς σταμάτησε τις … πολεμικές δηλώσεις προ Eurogroup, ενώ σε συνέντευξή του δήλωσε ότι ποτέ δεν απείλησε με Grexit!

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο! Ορίστε;»: Ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγακνγκ Σόιμπλε εκπλήσσει με τον έπαινό του για τους χρεοκοπημένους Ελληνες, δεδομένου ότι δεν έχουν κάνει καμιά μεταρρύθμιση, γράφει συγκεκριμένα η Bild σε σημερινό (22/2) δημοσίευμα.

Μάλιστα, το δημοσίευμα φέρει τον δηκτικό υπέρτιτλο «Ο υπουργός της αλλαγής».

Η εφημερίδα θεωρεί την αλλαγή της στάσης του κ. Σόιμπλε ως προεκλογική τακτική παραπέμποντας στην ερμηνεία του φιλελεύθερου (FDP) ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, o οποίος δηλώνει: «Ο Σόιμπλε επαινεί την Ελλάδα για προεκλογικούς λόγους. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να "συγκαλύψει" το πρόβλημα από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) πριν τις εθνικές εκλογές».

Ο κ. Λάμπστονρφ χαρακτηρίζει και τη σημερινή συνάντηση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τη Γερμανίδα καγκελάριο «εξαπάτηση των (Γερμανών) ψηφοφόρων», διότι όπως και τη Μέρκελ, δεν βολεύει τη Γαλλίδα τρεις μήνες πριν της γαλλικές προεδρικές εκλογές μια νέα ελληνική κρίση. Η συνάντηση μεταξύ Μέρκελ και Λαγκάρντ αποσκοπεί στο να τους "ξεγελάσει" ότι στην Ελλάδα πάνε όλα σύμφωνα με το σχεδιασμό «ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει» πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός στη Βild.