ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναγερμός στο Μαξίμου: Σύσκεψη μετά τις ενστάσεις των θεσμών για «κόκκινα» δάνεια και α' κατοικία

Συναγερμός στο Μαξίμου: Σύσκεψη μετά τις ενστάσεις των θεσμών για «κόκκινα» δάνεια και α' κατοικία
Στις 15:00 το ραντεβού με τους τραπεζίτες

Σήμερα στις 15:00 θα περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου οι τραπεζίτες για μια νέα συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να σταθμίσουν τα νέα δεδομένα για την προστασία της πρώτης κατοικίας μετά τις σοβαρές ενστάσεις που εγείρουν οι θεσμοί για τα «κόκκινα δάνεια».

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, κάλεσε στο γραφείο του τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο και του επεσήμανε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Διότι αν δεν περάσει το προστατευτικό πλαίσιο στους δανειολήπτες που είχε συμφωνηθεί την τελευταία φορά στη συνάντηση των εκπροσώπων των τραπεζών με τον πρωθυπουργό, τότε πολιτικά η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα με τους πλειστηριασμούς στην πρώτη γραμμή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ο κ. Φλαμπουράρης, που αντιλαμβάνεται πλήρως τι θα σήμαινε πολιτικά μια τέτοια εξέλιξη, έχει σημάνει στην ουσία συναγερμό στην περίπτωση που οι θεσμοί δεν συμφωνήσουν με το πλαίσιο νόμου και τις ρυθμίσεις που προτείνονται. Και αυτό γιατί πολύ απλά φοβούνται πως η μη προστασία της πρώτης κατοικίας θα έχει ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βρεθεί μεταξύ Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου και δανειοληπτών.

Οι ενστάσεις των θεσμών έχουν να κάνουν κυρίως με το κούρεμα των οφειλών των δανειοληπτών, που δεν θα είναι -όπως λένε- οριζόντιο αλλά και με το ύψος της προστασίας της πρώτης κατοικίας που είχε συμφωνηθεί στις 250.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Διαβάστε επίσης

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» ο χιονιάς – Τι θα συμβεί στην Αθήνα

Συναγερμός στο Μαξίμου: Σύσκεψη μετά τις ενστάσεις των θεσμών για «κόκκινα» δάνεια και α' κατοικία

Σχετικές ειδήσεις