Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: «Δεν θέλουμε γκέτο προσφύγων στο Δήμο μας»

Newsbomb

Την αντίδραση του στη δημιουργία hot spot στη Ν. Φιλαδέλφεια - σε συνέχεια των όσων είπε χθες ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας - εξέφρασε ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος, Άρης Βασιλόπουλος, διευκρινίζοντας πως, η Δημοτική Αρχή εξετάζει την πιθανότητα συμμετοχής του Δήμου σε πρόγραμμα ενοικίασης σπιτιών για πρόσφυγες, αλλά δεν θα δεχτεί να δημιουργηθεί στον «Καλλικρατικό» Δήμο «γκέτο προσφύγων», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Στην πόλη μας δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα κέντρο φιλοξενίας γιατί πολύ απλά δεν θέλουμε γκέτο προσφύγων. Η δημοτική αρχή πράγματι εξετάζει την πιθανότητα συμμετοχής του Δήμου σε πρόγραμμα ενοικίασης σπιτιών για πρόσφυγες, κάτι που εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες γι' αυτούς, ομαλότερη ένταξη και αρμονικότερη συνύπαρξη με την τοπική κοινωνία. Όταν ολοκληρωθεί η διερεύνηση της δυνατότητας αυτής, το θέμα θα έρθει σε διαβούλευση και σε όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου ώστε να υπάρξει ενημέρωση όλων.

Η πόλη μας γνωρίζει πολύ καλά από προσφυγιά. Αυτοί που σήμερα λένε ότι οι δικοί μας πρόσφυγες του 22 ήταν Έλληνες σε αντίθεση με τους - μιαρούς ίσως - σημερινούς, είναι ακριβώς οι ίδιοι που ονόμαζαν τους τότε πρόσφυγες "τουρκόσπορους". Ας δείξουμε λοιπόν την απαραίτητη ψυχραιμία και την αναγκαία ανθρωπιά, ώστε να δούμε πως η πόλη μας θα σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στο προσφυγικό δράμα».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved