ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μπουτάρης για τραπεζοκαθίσματα: Δεν είναι μουσείο αρχιτεκτονικής τελειότητας η παραλία

Μπουτάρης για τραπεζοκαθίσματα: Δεν είναι μουσείο αρχιτεκτονικής τελειότητας η παραλία

“Η παραπληροφόρηση πως η Νέα Παραλία θα γεμίσει τραπεζοκαθίσματα είναι πέρα από κάθε λογική”, υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από ομάδες πολιτών και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, για την εκμίσθωση από το δήμο των πέντε περιπτέρων – αναψυκτηρίων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υποστήριξε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα επεξεργαστούν προτάσεις για το θέμα, το οποίο θα συζητηθεί μετά το Πάσχα στο δημοτικό συμβούλιο και πρόσθεσε: «Η θέση της διοίκησης είναι πως θα ενοικιαστούν πέντε αναψυκτήρια που θα έχουν ισόποσο εξωτερικό χώρο, όσο δηλαδή είναι και το κτίσμα. Συνολικά, μιλάμε για περίπου 500 τ.μ. και για τα πέντε περίπτερα, ενώ ολόκληρη η παραλία στο σύνολο της είναι γύρω στα 25.0000 τ.μ.».

Πάντως ο κ.Μπουτάρης, με αφορμή την κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή, στις 11 το πρωί, στον κήπο του “Απογευματινού Ήλιου”, στη Νέα Παραλία, από ομάδες πολιτών δήλωσε: «Η παραλία έγινε για να την απολαμβάνει ο κόσμος. Να καθίσουν να πιούνε τον καφέ τους, να δουν τον ‘Ολυμπο απέναντι. Δεν είναι μουσείο αρχιτεκτονικής τελειότητας η παραλία. Θα δούμε όλα τα ενδεχόμενα. Δεν είμαστε αποφασίζουμε και διατάζουμε. Ακούμε όλες τις πλευρές».

Σχετικές ειδήσεις