Προανακριτική Novartis: «Στο κόκκινο» η αντιπαράθεση στη Βουλή - «Μαραθώνια» συνεδρίαση

Newsbomb

Προανακριτική Novartis|Σκάνδαλο Novartis|Βουλή: «Ξέφυγε» από κάθε προγραμματισμό η διαδικασία - Υψηλότατοι τόνοι και... λεξιλόγιο πεζοδρομίου - «Θερμό» επεισόδιο Σαμαρά με Βούτση και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Άγριοι τραμπουκισμοί στο εντευκτήριο του κοινοβουλίου-Δείτε λεπτό προς λεπτό τι είπαν οι εμπλεκόμενοι

Το Newsbomb.gr μετέδωσε λεπτό προς λεπτό όλη τη διαδικασία.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr

00:51
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Προανακριτική Novartis: Σε λίγη ώρα η ψηφοφορία στη Βουλή

Η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται με τις ομιλίες των κυρίων Λεβέντη και Καμμένου, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσουν οι τέσσερις εισηγητές των κομμάτων καθώς και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

00:34
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Οργή Θεοδωράκη προς το προεδρείο της Βουλής: Δεν θα μιλήσω, μου αλλάξατε τέσσερις φορές θέση στον κατάλογο των ομιλητών - Θα καταθέσω την ομιλία μου στα πρακτικά

00:32
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τσίπρας: Σε αυτό τον τόπο οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, οι νόμοι θα εφαρμοστούν

«Εμείς από εκβιασμούς και απειλές δεν τρομάζουμε. Είμαστε φτιαγμένοι από άλλο υλικό και θα τιμήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός. Σε όλο τον κόσμο θεωρούν ήρωες τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και εδώ εσείς τους ονομάσατε κουκουλοφόρους. Σε αυτό τον τόπο οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, οι νόμοι θα εφαρμοστούν. Όσο και εάν κάποιοι με τεχνάσματα και κόλπα προσπαθούν να βάλουν εμπόδια. Είναι πρωτοφανές να κατατίθεται μήνυση σε βάρος δικαστικών λειτουργών έντιμων που έκαναν το λάθος να ασχοληθούν με αυτή την υπόθεση. Έχουν σχέδιο, θέλουν να εξαιρεθούν οι εισαγγελείς που ξέρουν την υπόθεση, και να κωλυσιεργήσουν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

00:30
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τσίπρας: Η υπόθεση Novartis θα προχωρήσει θέλουνε δεν θέλουνε κάποιοι

«Κύριοι συνάδελφοι, σας καλώ να πράξετε το αυτονόητο και να υπερψηφίσετε την πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Σας καλώ να επιλέξουμε το δρόμο της πολιτικής και θεσμικής ευθύνης. Δεν θα συγκαλύψουμε, δεν θα κουκουλώσουμε, δεν θα θάψουμε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ιστορία της χώρας».

00:28
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τσίπρας: Καλύτερο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ από την ομιλία του κ. Σαμαρά στη Βουλή σήμερα, δεν υπάρχει

00:20
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τα tweets του Αλέξη Τσίπρα για το σκάνδαλο Novartis

00:15
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τσίπρας για Novartis: Ιδού πώς φτάσαμε στη χρεοκοπία

«Υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί τις αδιαφανείς πρακτικές της εταιρείας; Την καθοδηγούμενη συνταγογράφηση, το μανιπουλάρισμα των συνταγών; Υπάρχει κανείς που να το αμφισβητεί αυτό το γεγονός; Αυτά υπήρξαν ή δεν υπήρξαν; Υπήρξε ξέπλυμα χρήματος μέσα από αμφιβόλου χρησιμότητας ιατρικά συνέδρια ή από έντυπα και Μέσα Ενημέρωσης; Υπήρξαν ή είναι σκευωρία και αυτά; Στοιχεία για το μεγάλο αυτό πάρτι στο χώρο της υγείας υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και που τα γνωρίζουμε όλοι μας. Και δεν θα αναφερθώ στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων, όπως το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, με ερώτηση που αναδείκνυε όλα αυτά τα ζητήματα. Θα αναφερθώ στην έκθεση του κ. Σούρλα, το 2012-2013. Κάνουμε τους ανήξερους, πέσαμε όλοι από τα σύννεφά σήμερα».

«Έτσι φτάσαμε στη χρεοκοπία. Οι απώλειες από αυτές τις πρακτικές ανέρχονται σε περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια ετησίως. Αντίστοιχων συμπερασμάτων ήταν και η έκθεση του κ. Ρακιντζή. Η αλήθεια είναι ότι στη συζήτηση άκουσα πολλές ομιλίες από την αντιπολίτευση να κάνουν λόγο περί σκευωρίας. Ωστόσο δεν άκουσα κανέναν να έχει το σθένος να αρνηθεί ευθέως την ύπαρξη σκανδάλου στο φάρμακο. Άκουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τον κ. Σαλμά και αρκετούς πρώην υπουργούς να το επιβεβαιώνουν. Αλλά άκουσα πριν από λίγα λεπτά να επιβεβαιώνει και ο Μητσοτάκης ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Αφού υπάρχει σκάνδαλο, πως διάολο έγινε; Φύτρωσε, ήταν φυσικό φαινόμενο; Ποιος έφταιξε γι' αυτό τα σκάνδαλο;».

00:08
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τσίπρας: Αφού υπάρχει σκάνδαλο Novartis, όπως παραδέχθηκε και ο κ. Μητσοτάκης, πώς διάολο έγινε αυτό το σκάνδαλο; Φύτρωσε; Ποιος το προκάλεσε αυτό το σκάνδαλο; Πολιτική ευθύνη υπάρχει;

00:06
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Τσίπρας: Τελικά έχουμε σκάνδαλο ή είναι μια σκευωρία;

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Άκουσα με πολύ προσοχή όλες τις τοποθετήσεις. Σέβομαι απολύτως και το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, αλλά και το τεκμήριο της αθωότητας. Ωστόσο θέλω να επισημάνω, είναι η μεγάλη απορία ακούγοντας τις τοποθετήσεις των εννέα εκ των δέκα φερόμενων ως εμπλεκόμενων.Τελικά έχουμε σκάνδαλο ή είναι μια σκευωρία; Υπήρξε σκανδαλώδης σπατάλη στο χώρο της Υγείας ή δεν υπήρξε; Υπήρξε υπερτιμολόγηση φαρμάκων ή όχι; Υπήρξε συστηματική παρέμβαση της Novartis ώστε να προωθεί σκευάσματα στην αγορά; Υπήρξε παρέμβαση για αύξηση ή συγκράτηση τιμών;»

00:03
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Moody's: Διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας σε «B3» από «Caa2»

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος κατά δύο βαθμίδες σε «Β3» από «Caa2» προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο οίκος Moody's, διατηρώντας θετικές τις προοπτικές (outlook). Η αναβάθμιση δεν είχε ανακοινωθεί. Το σημαντικότερο είναι πως πλέον για πρώτη φορά η Ελλάδα φεύγει από τη βαθμίδα «C» στην οποία βρισκόταν από το 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved