ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυνομοσχέδιο: Κοροϊδία - Η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα τα πουλήσει όλα

Πολυνομοσχέδιο: Κοροϊδία - Η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα τα πουλήσει όλα

Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει βάλει την υπογραφή της για το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ισχυρίζονται ότι «πολλά περιουσιακά στοιχεία στο νέο Ταμείο δεν θα πουληθούν»!

Τελικά ή μας τρολάρουν άσχημα ή μας περνάνε για ηλίθιους ή είναι επικίνδυνοι για τον τόπο.

Με αφορμή την σκληρή κριτική που δέχτηκε για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των δανειστών και θα διοικείται από Έλληνα επιλεγμένο από τους δανειστές, η κυβέρνηση δίνει διευκρινίσεις.

Όπως αναφέρουν, «επειδή η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με το νέο Ταμείο , οφείλει να γνωρίζει τα εξής, ώστε να μην κάνει σπέκουλα:

Tα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου είναι για αξιοποίηση και όχι απαραίτητα για πώληση, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη. Είναι απολύτως σίγουρο ότι πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν πρόκειται να πουληθούν.

Σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ του οποίου τα έσοδα αποδίδονταν για την αποπληρωμή του χρέους, τα έσοδα που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Ταμείου θα αποδοθούν κατά 50% στο χρέος και κατά 50% στην ανάπτυξη και σε επενδύσεις. Αυτό ήταν αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς, που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχικές προτάσεις των θεσμών», αναφέρουν οι κύκλοι του Μαξίμου.

Σχετικές ειδήσεις