ΚΟΜΜΑΤΑ

Χρ.Παπουτσής: Δεν θέλουμε άλλους μετανάστες

Χρ.Παπουτσής: Δεν θέλουμε άλλους μετανάστες

Στις μετεκλογικές συνεργασίες, τη λαθρομετανάστευση και τη «Χρυσή Αυγή» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Χρήστος Παπουτσής.

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ μίλησε στην τηλεόραση του «Σκάι» και έδωσε απαντήσεις για το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Ο κ.Παπουτσής τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και «δεν θέλουμε άλλους μετανάστες. Όσοι έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας να το πάρουν και να φύγουν. Όσοι δεν έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας και είναι παράνομοι να επιστρέψουν στις χώρες τους, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με απέλαση».

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της λήψης μέτρων για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων μας και στη στεριά και στη θάλασσα. «Και αυτό έκανα, και με την Αστυνομία και με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και τον Frontex.

Μαζί με το φράχτη λειτουργούν αποτρεπτικά γιατί στέλνουν ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και κυρίως στις χώρες τους. Μην ξεκινήσετε να έρθετε στην Ελλάδα, μην παρασύρεστε από τους διακινητές», τόνισε.

«Εγώ έκανα 25.000 απελάσεις, όμως, ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται στη χώρα είναι πολλαπλάσιος», είπε ο κ.Παπουτσής.
Αναφερόμενος στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα είπε πως «είναι μια πολιτική της κυβέρνησης την οποία υλοποιεί ο κ. Χρυσοχοϊδης, και προφανώς πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο. Αλλά τα πάντα πρέπει να συνεχιστούν με προγραμματισμένο τρόπο όπως είχαμε ξεκινήσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε αποσπασματικές κινήσεις».

«Όσο συνεχίζεται έτσι αυτή η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες, λειτουργεί και εις βάρος των νομίμων μεταναστών, οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί ήδη στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο κ. Παπουτσής.

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα των εκλογών εκτίμησε ότι «η χώρα μας έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Θα είναι τραγικό εάν η χώρα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές».

Και πρόσθεσε ότι «εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία όπως φαίνεται τουλάχιστον από τις δημοσκοπήσεις, πρέπει να επιδιωχθεί κυβέρνηση συνεργασίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι βασικοί άξονες για μετεκλογική συνεργασία είναι:
• Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
• Βασική επιδίωξη η προσήλωση στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα.
• Η διαρκής προσπάθεια για την ανάπτυξη, για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και για την υποστήριξη ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη «Χρυσή Αυγή», χωρίς να την κατονομάσει.«Είναι ντροπή για το ελληνικό πολιτικό σύστημα να συζητούμε το ενδεχόμενο να εισέλθουν στη Βουλή νεοναζί. Άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι, ακούω τους ίδιους να λένε ότι δεν είναι νεοναζί, είναι κάτι άλλο, είναι όμως εθνικιστές, είναι ρατσιστές, είναι λαϊκιστές της άκρας δεξιάς», υπογράμμισε.