ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση τρέχει προς τα πίσω

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση τρέχει προς τα πίσω

Στον εμπρηστικό (σύμφωνα με ανακοίνωση του «Ποταμιού») ρόλο του Πάνου Καμμένου, αλλά και στις τεταμένες σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δεν παρέλειψε, μεταξύ άλλων, να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση.

«Εκατομμύρια Γερμανοί έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές κάθε χρόνο και έτσι οι λαοί των χωρών έχουν ισχυρούς δεσμούς. Υπάρχουν όμως κάποιοι ανεγκέφαλοι που θέλουν να τινάξουν αυτή τη σχέση στον αέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του «Ποταμιού» στην εφημερίδα «Financial Times», προσθέτοντας ότι είναι καταστροφικό για τη χώρα το γεγονός ότι νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Για τις πρώτες πενήντα μέρες της κυβέρνησης, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι «τρέχει προς τα πίσω», αλλά και πως τσακώνεται με φανταστικούς εχθρούς, ενώ ασχολείται με ζητήματα που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτή τη περίοδο.

Ερωτηθείς για το κατοχικό δάνειο, ο κ. Θεοδωράκης, απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι η ιστορία του κατοχικού δανείου είναι ακόμα σε εκκρεμότητα και κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί, όπως έχουν πει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η άποψή μου όμως είναι ότι αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό αυτή τη στιγμή», περιγράφοντας στη συνέχεια ως στόχο του να γίνει η Ελλάδα «μια κανονική και μοντέρνα χώρα της Ευρώπης».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο δημοσίευμά τους, οι FT υποστηρίζουν ότι το «Ποτάμι» δηλώνει διατεθειμένο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση όμως, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του, ότι «θα κρατήσει τη χώρα εντός ευρωζώνης και ότι θα προχωρήσει παράλληλα και στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δείχνει να έχει καταλάβει ότι η χώρα πρέπει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

Σχετικές ειδήσεις