ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μέρκελ θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση Τσίπρα για πενταμερή συνάντηση

Η Μέρκελ θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση Τσίπρα για πενταμερή συνάντηση

Την προθυμία της Άνγκελα Μέρκελ να λάβει μέρος στη πενταμερή συνάντηση που έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, εξέφρασε εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την καγκελαρία, τις οποίες μετέδωσε η γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters, «εάν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συγκαλέσει μια τέτοια συνάντηση, η κα Μέρκελ δεν θα αρνηθεί», δήλωσε την Τετάρτη (18/3) εκπρόσωπός της, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποια σχετική πρόσκληση.

Όπως επισημάνθηκε, επίσης, είναι σαφές ότι η αξιολόγηση της κατάστασης στην Ελλάδα θα γίνει από τους θεσμούς και όχι από μεμονωμένες χώρες, ενώ βάση για όλες τις συζητήσεις σχετικά με την Ελλάδα αποτελεί η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση που απηύθυνε η κα Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Γερμανός εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι σημαντικό, τώρα, να μιλάμε ο ένας με τον άλλον.

«Είναι ακριβώς ο σωστός χρόνος για μια διεξοδική, άμεση συζήτηση» προσέθεσε, σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και δείπνο εργασίας.