ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bild για Γιάνη Βαρουφάκη: Αυτοκαταστροφικός και ψεύτης

Bild για Γιάνη Βαρουφάκη: Αυτοκαταστροφικός και ψεύτης

Δεν πτοείται η γερμανική «εφημερίδα» Bild, παρά την κριτική που δέχεται και από Γερμανούς για τα γραφόμενά της και συνεχίζει να προκαλεί με τα δημοσιεύματα που φιλοξενεί.

Στο στόχαστρό της βρίσκεται εδώ και μέρες ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξαιτίας της χειρονομίας του κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Ζάγκρεμπ το 2013. Σε νέο της δημοσίευμα, λοιπόν, το οποίο τιτλοφορείται «Γ. Βαρουφάκης, ο ψεύτης», η Bild χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως «προβληματική χώρα με προβληματικό υπουργό» και μεταξύ άλλων τονίζει:

«Ο Έλληνας υπουργός λέει και ξελέει, και στο τέλος αυτοδιαψεύδεται... Η εξωτερική του εμφάνιση θυμίζει σε πολλούς τον Ζιντάν. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο υπουργός του προτεταμένου δακτύλου. Μας κάνει το "δάκτυλο" και εν συνεχεία διαψεύδει ότι το έκανε στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γκίντερ Γιάουχ στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι "ARD". Είναι ο πιο διάσημος αυτοκαταστροφέας. Είναι ο Έλληνας ψεύτης. Εδώ και πενήντα ημέρες έχει αναλάβει τα καθήκοντά του στο υπουργείο Οικονομικών. Είναι σταρ ενός κυβερνητικού συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ και των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων'».

Και συνεχίζει ο συντάκτης... «Η Ελλάδα είναι μία προβληματική χώρα μ' έναν προβληματικό υπουργό, τον Γιάνη Βαρουφάκη... Ο cool τύπος , με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι ψεύδεται συχνά. Ένας ευφυής. Ένας χαρισματικός. Ένα πραγματικά έξυπνο κεφάλι...».

Σχετικές ειδήσεις