ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου για FT: Καμία προετοιμασία χρεοκοπίας

Μαξίμου για FT: Καμία προετοιμασία χρεοκοπίας

Άμεσα και κατηγορηματικά διέψευσε το Μαξίμου τις υποτιθέμενες… προετοιμασίες της κυβέρνησης για χρεοκοπία που έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι Financial Times.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου, υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οδηγήσουν σε οριστικό αδιέξοδο, η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία, προκαλώντας έτσι την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Κυβερνητικοί κύκλοι, έσπευσαν να τονίσουν ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται εντατικά, με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση, σημειώνοντας επίσης πως «θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά» γιατί η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία. Το ίδιο, δε, «ισχύει και για τους δανειστές».

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμη ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου».

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου (εκλογές), η 28η Φεβρουαρίου (ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά) και η 9η Απριλίου (δόση προς ΔΝΤ), προσθέτοντας ότι αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας, αλλά και ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν, μάλιστα, ότι περιμένουν με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου…

Σχετικές ειδήσεις