ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θα υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θα υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε σήμερα, Παρασκευή (08/05/2015) ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους.

Ο κ. Κουτσούμπας στο χαιρετισμό του στη συνεδρίαση της Γραμματείας της «Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων», που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση «και την τρόικα, τους τρεις θεσμούς, όπως ονομάζονται τώρα», καθώς και νέα δανειακή σύμβαση, που «ουσιαστικά θα πρόκειται γα νέο μνημόνιο» με νέα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα.

Σύμφωνα με σχετικά αποσπάσματα της ομιλίας του, που παρέθεσε το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι στα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνονται και ιδιωτικοποιήσεις του δημοσίου πλούτου της χώρας.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, έκανε λόγο για «κωλοτούμπες» και συνεχή αλλαγή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι παρά την προεκλογική ρητορεία, η κυβέρνηση «από ότι φαίνεται αυτούς τους τρεις μήνες έχει δεσμευτεί στους εταίρους ότι θα κρατήσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους και τα μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενοι».

Σημείωσε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση αρνείται να φέρει σε συζήτηση στην Βουλή πρόταση του νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, καθώς και ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση «έχει κάνει ολοταχώς πίσω», όπως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η επαναφορά της 13ης σύνταξης, η θέσπιση με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, η μη αλλαγή του ΦΠΑ και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης διατύπωσε την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι «εμπλέκουν παραπέρα τη χώρα στο κουβάρι των έντονων ανταγωνισμών, των επεμβάσεων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή».

Ο γγ του ΚΚΕ τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα ετοιμότητας και λαϊκής κινητοποίησης προσθέτοντας ότι «σε αυτήν την κατεύθυνση παίρνουμε τα μέτρα μας και για την εκδοχή της υπογραφής νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με την ΕΕ, νέου μνημονίου, ώστε ο λαός μας να αντιδράσει, και στην περίπτωση αποσταθεροποίησης της ευρωζώνης, μαζικής στάσης πληρωμών απ' το κράτος προς τους εργαζόμενους, προς τους συνταξιούχους, όπου εκεί είναι πιθανόν να έχουμε και ανεβασμένες μορφές πάλης».

Κατέληξε επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ «θα κληθεί για ακόμα μία φορά να σταθεί στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα, αυτού του κινήματος, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί σε μια πορεία με ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού κινήματος, με κατεύθυνσή του ενάντια στον καπιταλισμό, στο σύστημα αυτό που μας έχει οδηγήσει εδώ, ενάντια στην ΕΕ και στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που για τους ανταγωνισμούς τους και τα δικά τους συμφέροντα ο ελληνικός λαός καλείται για άλλη μια φορά ή θα κληθεί να χύσει το αίμα του» και απηύθυνε κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Σχετικές ειδήσεις