Καμίνης εναντίον Φώφης για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Καμίνης εναντίον Φώφης για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς προτίθεται να διεκδικήσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, απέναντι στην επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

 

Ο κ. Καμίνης έχει επικοινωνήσει ήδη με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, αλλά και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου.

Μάλιστα, θέτει τρεις όρους, προκειμένου να συμμετάσχει στην “κούρσα” της Κεντροαριστεράς. Αυτοί είναι, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η διαφάνεια, η εκλογή από τη βάση με ανοιχτό μητρώο και η ύπαρξη εύλογου χρονικού διαστήματος για την προεκλογική δραστηριότητα.

Ο ίδιος, πάντως, δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου Αθηναίων, ανεξαρτήτως από την τελική απόφασή του σχετικά με την υποψηφιότητά του.

«Καλοδεχούμενος στη μάχη ο κ. Καμίνης, όπως και κάθε υποψηφιότητα που προσθέτει και δεν αφαιρεί στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μια νέα κεντροαριστερή παράταξη» ήταν η πρώτη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, αναφέρει η Καθημερινή.