Ψήφος αποδήμων: Κουτσούμπας – «Ναι» υπό προϋποθέσεις – Τα τρία κύρια κριτήρια

Διονυσία Προκόπη

«Όχι» στην επιστολική ψήφο από το ΚΚΕ
INTIME NEWS

Τις απόψεις του ΚΚΕ σχετικά με την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, έθεσε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνάντηση στη Βουλή, την Παρασκευή (11/10/2019).

Πρέπει να εξασφαλιστεί η ψήφος των Ελλήνων που ζουν, εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό, με συγκεκριμένα όμως κριτήρια, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Αυτά είναι: οι απόδημοι να έχουν σχέση με την Ελλάδα, η οποία να εκφράζεται με την ύπαρξη ΑΦΜ και φορολογητέας περιουσίας στη χώρα. Έτσι, ο Έλληνας μετανάστης θα εκφράζεται για την εκάστοτε πολιτική ηγεσία που εκλέγεται και για τους νόμους που πλήττουν τον ίδιο και το εισόδημά του, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. Επίσης, πρέπει να είναι εύλογο το χρονικό διάστημα που απουσιάζει από την Ελλάδα, για παράδειγμα 30 χρόνια. Το ΚΚΕ απορρίπτει την επιστολική ψήφο. Πρέπει να είναι αυτοπρόσωπη η εκλογή και να υπάρχουν εκλογικά τμήματα σε πρεσβείες, προξενεία και χώρους που να διευκολύνουν την εκλογική διαδικασία, ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Θα συμμετάσχουμε στη συζήτηση και η οριστική μας στάση θα καθοριστεί από το τελικό νομοσχέδιο και τι ακριβώς θα προβλέπει για τα ζητήματα που θέσαμε», κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ψήφος αποδήμων: «Ναι» από Γεννηματά, «όχι» από Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved