ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Μητσοτάκη για το χάος στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας: Ζητά εξηγήσεις από υπουργούς και Νέα Οδό

Οργή Μητσοτάκη για το χάος στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας: Ζητά εξηγήσεις από υπουργούς και Νέα Οδό
Intimenews.gr

Τι ζήτησε ο Πρωθυπουργός και σε ποιούς υπουργούς ανατέθηκε η διερεύνηση των αιτίων που προκάλεσαν το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου επί ώρες.

Κομμένη στα δύο για πάνω από έξι ώρες ήταν η χώρα λόγω της κακοκαιρίας που έφερε σφοδρές χιονοπτώσεις, τη Δευτέρα (30/12).

Η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας ήταν αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα από τις 15:00 το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, ενώ εκατοντάδες οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

Επί ώρες, βρίσκονταν ακινητοποιημένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ η τροχαία έψαχνε να βρει εναλλακτικές διαδρομές ώστε να τους ανακατευθύνει.

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί αμέσα για το ποιος ευθύνεται για το πολύωρο χάος στην κεντρική οδική αρτηρία της χώρας και την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών και επιβατών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Κ.Καραμανλής, και Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης, κινούν όλες τις διαδικασίες για να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Καραμανλής θα καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις, ενώ αντίστοιχα ο κ. Χρυσοχοϊδης διερευνά τυχόν παραλείψεις της τροχαίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Κόπηκε στα δύο η Ελλάδα

Εικόνες χάους επικράτησαν από το μεσημέρι της Δευτέρας (30/12) και για αρκετές ώρες στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας καθώς λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και χιονόστρωσης, οι οδηγοί που βρέθηκαν εκεί υποβλήθηκαν σε μεγάλη ταλαιπωρία καθώς παρέμειναν ακινητοποιημένοι στα αυτοκίνητά τους μέσα στο χιόνι.

Τελικά, η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας αποκαταστάθηκε τόσο για τα Ι.Χ. οχήματα όσο και για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία λίγο πριν τις 21:00.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Παραμονή Πρωτοχρονιάς με «Ζηνοβία» - Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές

Ρoή Ειδήσεων