ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ.Γιαννακά: Καταληκτική ημερομηνία η επόμενη Κυριακή

Σ.Γιαννακά: Καταληκτική ημερομηνία η επόμενη Κυριακή

«Μετά από τρεις μήνες επώασης, πιστεύω πως, την επόμενη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ θα βρει τελικά μια καθαρή λύση την οποία χρειάζεται και το ίδιο και η χώρα.

Η λύση που πρότεινε ο κύριος Παπανδρέου μάλλον εγκαθιδρύει τελικά ένα περίπλοκο και παραλυτικό σύστημα αρχηγία το οποίο αυτή τη στιγμή δεν είναι συμφέρον ούτε για το ΠΑΣΟΚ, ούτε και για τον τόπο.

Και εκτιμώ επιπλέον ότι θα πρέπει πραγματικά έως την επόμενη Κυριακή να είναι μια καταληκτική ημερομηνία γιατί τρεις μήνες συζητάμε κρυφίως και ημιδημοσίως πράγματα, δίνοντας την εντύπωση στον ελληνικό λαό πως η πολιτική είναι ένα κλειστό σύστημα προσώπων ρόλων και φιλοδοξιών, το οποίο δε διστάζει –παρότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή- να μπει σε μια διαρκή και περίεργη συναλλαγή.

Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει. Και είναι μια υπηρεσία που δεν πρέπει να την προσφέρει -την υπηρεσία αυτή της ανεξιχνίαστης συνδιαλλαγής- ο κος Παπανδρέου, ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε και στη χώρα», σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά, μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2

«Αν εγκριθεί η λύση διαρχίας, θα αποσταθεροποιήσει και το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα», υπογράμμισε ακόμη η κα Γιαννακά, εκτιμώντας πως την Πέμπτη, στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να θέσει μια «νέα πρόταση καθαρής λύσης», για να λυθεί άμεσα το θέμα, με εκλογή νέου αρχηγού πριν τις εκλογές.

Κληθείσα να απαντήσει εάν φοβάται τη διάσπαση του κινήματος, απήντησε πως δε τη θέλει κανείς, ούτε η ίδια, αλλά σημείωσε πως: «Αν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ επιμείνουν σε αυτή την περίπλοκη και δυσλειτουργική διαρχία, τότε εκείνοι θα έχουν επιλέξει πιστεύω, το δρόμο της ενδεχόμενης διάσπασης»

Η κα Γιαννακά, δήλωσε ακόμη πως δεν έχει καταλήξει στο πρόσωπο το οποίο θα στηρίξει στην εσωκομματική διαδικασία.