ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύμα παραιτήσεων σαρώνει την κυβέρνηση

Κύμα παραιτήσεων σαρώνει την κυβέρνηση

Ηχηρή παραίτηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπουλου – Συνολικά 6 στελέχη της παραιτηθήκαν

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην κυβέρνηση με τις παραιτήσεις των υπουργών να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μετά τη χθεσινή παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Κουτσούκου, στα χέρια του πρωθυπουργού έφτασαν σήμερα και οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ, Μ. Βορίδη, Α. Γεωργιάδη, Γ. Γεωργίου και Αστ. Ροντούλη, που συμμετείχαν στην μεταβατική κυβέρνηση, αλλά και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Οι παραιτηθέντες βουλευτές του ΛΑΟΣ κκ Βορίδης και Γεωργιάδης διαφοροποιήθηκαν από τη στάση του προέδρου κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, που δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το νέο Μνημόνιο και ξεκαθάρισαν ότι προτίθενται να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα υπέβαλε την παραίτησή της και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του newsbomb.gr ότι γυναίκα βουλευτής του Κινήματος που ανήκει στο «Παπανδρεϊκό» μπλοκ, αναμένεται να «πηδήξει από το καράβι».

Παράλληλα, την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής ανακοίνωσε στην κυρία Βάρτζελη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ζωίδης, διαμηνύοντας ότι «Θα παραιτηθώ από βουλευτής αν ψηφιστεί η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο» δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ.

Την Δευτέρα πιθανώς ο ανασχηματισμός

Ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινώσει την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος πραγματοποίησε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες στο μέγαρο Μαξίμου πριν το υπουργικό Συμβούλιο , ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Τις πληροφορίες για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά τη συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, επιβεβαίωσε με δήλωσή του στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας "Guardian" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

"Είναι εύλογο ότι θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι υπουργοί του δεν θα μείνουν στην κυβέρνηση από τη στιγμή που ο ΛΑΟΣ δεν στηρίζει τη συμφωνία για τη βοήθεια", δήλωσε o κ. Καψής.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υποβάλουν την παραίτησή τους και άλλα κυβερνητικά στελέχη, αρνούμενα να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές.