ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για τα Θεοφάνεια μετά την ευχή-μήνυμα του Αρχιεπισκόπου

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για τα Θεοφάνεια μετά την ευχή-μήνυμα του Αρχιεπισκόπου
INTIME

Συνάντηση για λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ειπώθηκε στην ολιγόλεπτη συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε στη σκιά της έντασης των σχέσεων Εκκλησίας – κυβέρνησης για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου μέσα στην ημέρα.

Την συνάντηση επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη η οποία σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha είπε ότι υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και πως για το περιεχόμενο της συνομιλίας θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Είχε προηγηθεί η ευχή-μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «καλή συνεργασία» μετά την ευχή για «καλή δύναμη» στους νέους υπουργούς.

Κομβικό ρόλο στην προσπάθεια να υπάρξει «συμφιλίωση» των δύο πλευρών διαδραματίζει ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης.

Για το θέμα των Θεοφανείων ρωτήθηκε και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Νωρίτερα υπήρξε μια σύγχυση για το αν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα έδινε το «παρών» στην ορκωμοσία των υπουργών με τον εκπρόσωπο τύπου της Ιεράς Συνόδου να δίνει δύο διαφορετικές εκδοχές μέσα σε λίγη ώρα.

Η σύγχυση που επικράτησε δηλώνει την προφανή δυσαρέσκεια της Εκκλησίας για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά και τον προβληματισμό της κυβέρνησης για το «αντάρτικο» των ιεραρχών.

Την Δευτέρα η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει κανονικά τους ιερούς ναούς με βάση την προηγούμενη ΚΥΑ που ίσχυσε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της απάντησε με δική της ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση στην ισχύ του νόμου για κανέναν και κάλεσε την Εκκλησία να συμμορφωθεί, προχωρώντας σε τήρηση της υποχρέωσής της που παράλληλα αποτελεί και πράξη αλληλεγγύης και ευθύνης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ για την Άρτεμις από το Κορωπί: Την κρατούν δύο αλλοδαποί λέει ο δικηγόρος της στο Newsbomb.gr