ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού το Πάσχα - Πότε απελευθερώνονται

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού το Πάσχα - Πότε απελευθερώνονται

Πώς θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα, τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

Την αισιοδοξία του ότι η πρωτοφανής περιπέτεια της υγειονομικής κρίσης βρίσκεται στο τέλος της, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό μήνυμα που απηύθυνε προς τους πολίτες, την Τετάρτη 21 Απριλίου.

«Διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορoνοϊό. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self-test, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει. Αφού, λοιπόν, ο χρόνος είναι μαζί μας, έχουμε ανάγκη από ορατότητα και προοπτική. Από έναν σαφή, «οδικό χάρτη» για το επόμενο διάστημα», είπε ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων, χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, ότι η πολιτική της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών αποδίδει, καθώς ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί.

«Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό, για όλους τους πολίτες, στις 15 Μαΐου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Εμβολιασμός άνω των 30 ετών από τη Μ. Εβδομάδα - Το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος