ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Έρχονται προνόμια για τους εμβολιασμένους - Δεν απέκλεισε τοπικά lockdown

Μητσοτάκης: Έρχονται προνόμια για τους εμβολιασμένους - Δεν απέκλεισε τοπικά lockdown
INTIME NEWS

Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα για τα προνόμια στους εμβολιασμένους προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown και τόνισε ότι η μόνη λύση απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα είναι ο εμβολιασμός

Την άποψη ότι δεν χρειάζονται περιορισμοί στις μετακινήσεις λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown προαναγγέλλοντας, παράλληλα, ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα για τα προνόμια στους εμβολιασμένους.

Δείτε τη συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Μια απάντηση υπάρχει στην μετάλλαξη και αυτή είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών» τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε «οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς και όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν».

Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε έκκληση «να εντείνουμε και άλλους τους ρυθμούς των εμβολιασμών».

Επικαλέστηκε, δε, τα στοιχεία από τα νοσοκομεία τονίζοντας ότι «όλοι οι συμπολίτες που έχουν διασωληνωθεί ή χάσει τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα δεν είχαν εμβολιαστεί και ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και θα είχαν καλύτερες πιθανότητες αν είχαν εμβολιαστεί».

«Σήμερα είναι η μετάλλαξη Δ, αύριο θα είναι η μετάλλαξη Ε κ.ο.κ. θα υπάρχει πάντα μια μετάλλαξη που θα γίνει η επικρατούσα. Η μετάλλαξη αντιμετωπίζεται με τον πλήρη εμβολιασμό αυτό μας το λένε οι ειδικοί και τα στοιχεία από τη Μεγάλη Βρετανία και γι’ αυτό δεν μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία» πρόσθεσε.

Αν η Γερμανία είχε αντιρρήσεις θα τις είχε εκφράσει νωρίτερα

«Στο ζήτημα του κορονοϊού εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο των εμβολιασμών σε όλη την ΕΕ. Υπήρξε αναγνώριση πως ως Ευρώπη καλύψαμε το χαμένο έδαφος και μπορέσαμε να προμηθευθούμε επαρκείς δόσεις ώστε όλοι οι ενήλικοι πολίτες να μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τη διάσταση απόψεων όσον αφορά την στάση κάποιων χωρών όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς είπε να μην πιστεύουμε στις δημοσιογραφικές υπερβολές και πρόσθεσε ότι αν η Γερμανία είχε ουσιαστικές αντιρρήσεις θα τις είχε εκφράσει νωρίτερα.

Λίγη υπομονή για τα προνόμια

Όταν, δε, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο προνομίων για τους εμβολιασμένους απάντησε «λίγη υπομονή για την επόμενη εβδομάδα» προαναγγέλλοντας εξελίξεις για το θέμα.

Όπως είπε, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί είναι λογικό να διευκολυνθούν όσοι έχουν εμβολιαστεί, κάτι που πιθανόν να επηρεάσει θετικά όσους εμφανίζονται επιφυλακτικοί.
«Πρέπει να σκεφτούμε πιο έξυπνα και δημιουργικά τους συμπολίτες που δεν έχουν πάρει την απόφαση να εμβολιαστούν» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο σταθερά αυξάνονται τα ποσοστά στους ηλικιωμένους που εμβολιάζονται σημειώνοντας ότι κάθε ημέρα υπάρχουν συμπολίτες μας ηλικίας 60-70-80 ετών που μπαίνουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού.

Έκανε, δε, ειδική αναφορά σε πρωτοβουλίες όπως η κάλυψη ειδικών ομάδων και ο εμβολιασμών κατάκοιτων συμπολιτών με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown το φθινόπωρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί, με βασική προϋπόθεση πως θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. Παράλληλα τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, ενώ δεν απέκλεισε και τη λύση των τοπικών lockdown.

Ικανοποίηση για τα μηνύματα στην Τουρκία

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, επεσήμανε ότι είμαστε στο τελευταίο στάδιο εγκρίσεων των σχεδίων ανάπτυξης και ανθεκτικότητας και οι πρώτες εκταμιεύσεις τα πρώτα 4 δισ. θα τα έχουμε από το τέλος Αυγούστου και δήλωσε αισιόδοξος ότι η χώρα μας θα αξιοποιήσει αυτούς τους πόρους.

Για την Τουρκία είπε ότι τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ικανοποιούν πλήρως τις ελληνικές θέσεις.

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό και τις συζητήσεις που είχε με τον γ.γ. του ΟΗΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν νοείται λύση στο Κυπριακό εκτός από εκείνη της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Κανένας μη εμβολιασμένος σε κλειστό εστιατόριο ή θέατρο από τον χειμώνα