ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Παράπονα Μέρκελ - Μακρόν στην Ελλάδα για τους τουρίστες με εμβόλια από Ρωσία και Κίνα

Εμανουέλ Μακρόν Άνγκελα Μέρκελ
AP PHOTO

Ανγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν έθεσαν το ενδεχόμενο απαγόρευσης των ταξιδιών στην Ευρώπη τουριστών από χώρες με αυξημένα κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα - Τι απαντά Έλληνας αξιωματούχος

Κριτική στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που βασίζονται στον τουρισμό άσκησαν, σύμφωνα με το Bloomberg, Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν για τους χαλαρότερους κανόνες υποδοχής τουριστών που έχουν εμβολιαστεί με τα λιγότερο αποτελεσματικά κινεζικά και ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφέρει το Bloomberg, η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε την Πέμπτη ότι κράτη μέλη όπως η Ελλάδα υποδέχονται τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V κατά του κορονοϊού μολονότι αυτό δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και παραμένει άγνωστο αν είναι αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δέλτα.

Αυτοί οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα μέσα στην ΕΕ είπε η Μέρκελ στους ευρωπαίους ηγέτες σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν τα όσα ειπώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν άρει την καραντίνα για τους επισκέπτες με πιστοποιητικά εμβολιασμού με το Sputnik V από τη Ρωσία και το Sinopharm από την Κίνα.

Στο πλευρό της Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος, σύμφωνα το δημοσίευμα, υποστήριξε τη Γερμανίδα καγκελάεριο.

Και οι δύο έθεσαν το ενδεχόμενο απαγόρευσης ταξιδιών από χώρες στις οποίες βρίσκεται σε έξαρση η μετάλλαξη Δέλτα, αναφορά που «δείχνει» τη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomerg.

Ερωτηθείς για τις παρατηρήσεις της Άνγκελα Μέρκελ Έλληνας αξιωματούχος απάντησε ότι η πλειονότητα των ηγετών ακολούθησε την πιο πραγματιστική προσέγγιση του ζητήματος αυτού αναγνωρίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει ήδη εξαπλωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επομένως δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει νευρικότητα όσον αφορά το θέμα των ταξιδιών στην Ευρώπη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Μυστήριο με το ταξίδι στην Κρήτη - Οι αποκαλύψεις Κατερινόπουλου