ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Δεύτερος γύρος «σφυροκοπήματος» σε κυβέρνηση και Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας στην 85η ΔΕΘ
InTime / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αλέξης Τσίπρας: Στις 13:00 της Κυριακής (19.09) η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην 85η ΔΕΘ. Σε ανάλογο ύφος με αυτό της ομιλίας αναμένεται να κινηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας την προσπάθεια αποδόμησης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, μία νέα αρχή για το κράτος και την διακυβέρνηση και για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο. Απαιτείται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, το βράδυ του Σαββάτου (18.09), στην 85η ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το πρόγραμμά του, ενώ παράλληλα έκανε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κυβερνά μόνος σαν άλλος καίσαρας και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό και το δόγμα του νόμου και της τάξης». Στο επίκεντρο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κοινωνία και την οικονομία, με μεγάλη έμφαση στα εργασιακά και την παιδεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και σήμερα (19.09), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στις 13:00 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, όπου αναμένεται να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, συνεχίζοντας στην ίδια σκληρή γραμμή του τελευταίου διαστήματος. Στόχος η αποδόμηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επόμενες εκλογές.

Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλλημα το βράδυ του Σαββάτου (18.09), «Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα ή νέες εκλογικές περιπέτειες και εκβιασμοί;», ανέφερε χαρακτηριστικά πριν ολοκληρώσει την ομιλία του αναφέροντας πως «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη, είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.