Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν επενδύω στην οργή των πολιτών για ψήφους

Newsbomb

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή «Αποκαλύπτω» και τον Κ. Χαρδαβέλλα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μίλησε για την Αριστερά, τον Αντώνη Σαμαρά και το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στις δυνάμεις της Αριστεράς. «Είναι οι πιο οπισθοδρομικές και θέλουν να μείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Κατηγόρησε τους Αλ. Τρίπρα και Π. Καμμένο ότι παραπλανούν τους πολίτες και αναρωτήθηκε: «Ποιος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας; Ο Τσίπρας και ο Καμμένος; Αν ακούσετε μια λέξη από τον Τσίπρα και τον Καμμένο να μου το στείλετε με mail», είπε και συνέχισε: «Είναι δυνατόν να λέμε ότι θα βρούμε λεφτά από την Κίνα, την Τουρκία ή την ΑΟΖ, από την οποία θα πάρουμε το πρώτο ευρώ έπειτα από 16 χρόνια; Ποιον κοροϊδεύουν…».

Η ίδια θεωρεί ότι δεν βλέπει άλλη λύση για τη χώρα, πέραν ενός δύσκολου δρόμου εντός της Ευρώπης. «Διεθνώς, δεν υπάρχει λύση πέραν της Ευρώπης, παρά τα προβλήματά της», υπογράμμισε.

«Μέσα στο 2013 πρέπει να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να μην προχωρήσουμε σε νέα μείωση μισθών», επεσήμανε και υποστήριξε ότι «κλειδί» είναι η μείωση των δαπανών του δημοσίου.

«Με φοβίζει η ενδυνάμωση των άκρων»

Για την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, το θέμα δεν είναι πόσα κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. «Δεν με φοβίζει αν θα έχουμε οκτώ ή δέκα κόμματα. Με φοβίζει η ενδυνάμωση των άκρων, αυτό είναι ανησυχητικό. Μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Η Βουλή είναι χώρος διαλόγου και όχι τραμπουκισμού. Ο στόχος δεν είναι να παίζουμε ξύλο, ούτε να σκοτωνόμαστε», είπε και τόνισε ότι «η Βουλή θα πρέπει να αποτελεί χώρο διαλόγου».

Από τα πυρά της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν γλύτωσαν τα δύο μεγάλα κόμματα. «Την αλήθεια τη λέμε μόνο εμείς. Τα σποτ των μεγάλων κομμάτων είναι γεμάτα υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα», προσέθεσε η ίδια.

Η ίδια χαρακτήρισε πρόκληση ότι τα κόμματα ψήφισαν τροπολογία, έναν μήνα πριν από τις εκλογές, για να ρυθμίσουν τα δάνεια των κομμάτων και όχι των πολιτών.

«Προϋπόθεση οι διαρθρωτικές αλλαγές για στήριξη της κυβέρνησης»

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι θα στήριζε μετεκλογικά μια κυβέρνηση, που θα ήταν απολύτως προσηλωμένη σε μια πολιτική για να μείνει η Ελλάδα εντός της Ευρώπης, αλλά και η οποία θα προσχωρούσε σε διαθρωτικές αλλαγές. Σημείωσε, πάντως, ότι δεν έχει καμία επικοινωνία με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

«Τιμωρία ενόχων και δήμευση περιουσιών»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπενθύμισε ότι όταν η ίδια ήταν στην Ν.Δ. ήταν η μόνη που καταψήφισε το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Πρέπει να καταργηθεί και οι πολιτικοί να πηγαίνουν στη δικαιοσύνη όπως όλοι οι πολίτες», πρότεινε η κ. Μπακογιάννη και επεσήμανε: «Τιμωρία ενόχων και δέσμευση όσων απέκτησαν περιουσίες σε βάρος του δημοσίου».

«Θα ήταν εύκολο για μένα να κάνω επικοινωνιακή πολιτική»

«Ο κόσμος προτιμά να ακούει ωραία λόγια. Θέλω, όμως, να κοιτάω τους πολίτες στα μάτια. Είναι εύκολο για έναν πολιτικό σαν κι εμένα να κάνει επικοινωνιακή ή δημαγωγική πολιτική. Είναι εύκολο να επενδύεις στην οργή», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

«Κάθε μέρα ακούω ένα πλειστηριασμό ανοησίας. Πώς θα είναι η χώρα εάν σταματήσουν τα δάνεια για ένα μήνα», αναρωτήθηκε με έμφαση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει φτάσει να εισάγει μέχρι σκόρδα και φασόλια.

«Να δουλέψουμε ως Εθνική Ελλάδος»

«Έχει δίκιο ο πολίτης, που είναι οργισμένος, που θέλει να τιμωρήσει. Πρέπει να σκεφτεί την επόμενη ημέρα, τα παιδιά του, πού θα είναι η χώρα», τόνισε.

«Πρέπει να δουλέψουμε ως Εθνική Ελλάδος και όχι ο καθένας μόνος του, αλαζονικά, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», κατέληξε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Παρακολουθήστε στα βίντεο που ακολουθούν τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη.

Διαβάστε περισσότερα:

Τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved