ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεπόλια - Θεοδωρικάκος: «Τερατολογίες» τα περί συγκάλυψης της υπόθεσης

Θεοδωρικάκος
Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τις δυο υποθέσεις
Intime News

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε σήμερα τόσο στην συγκλονιστική υπόθεση με την 12χρονη στα Σεπόλια, όσο και στην καταγγελία βιασμού 19χρονης στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας

Παρέμβαση για την υπόθεση βιασμού της 19χρονης από δυο αστυνομικούς στο Α.Τ. Ομόνοια, έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κάνοντας λόγο για άθλια και παράνομη συμπεριφορά των δυο κατηγορουμένων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε ότι ο πειθαρχικός έλεγχος θα επεκταθεί σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «τερατολογίες» τις καταγγελίες περί απόπειρας συγκάλυψης της υπόθεσης της 12χρονης στα Σεπόλια, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα και οι ένοχοι, ένας – ένας, θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη για να έχουν την ποινή που τους αξίζει».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας σήμερα Τρίτη (18/10) στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής για το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα είπε συγκεκριμένα για υπόθεση του αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας:

«Εκείνοι που εργάζονται και υπηρετούν στις αρχές ασφάλειας για την εφαρμογή του νόμου είναι οι πρώτοι που οφείλουν να τηρούν τους νόμους και είναι απαράδεκτο και τρισάθλιο να κάνουν τέτοιου είδους παράνομες και εγκληματικές πράξεις. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει άθλια και παράνομη συμπεριφορά. Δεν θα κάνω εγώ ποινική αξιολόγηση υπόθεσης» και πρόσθεσε: «Ωστόσο η ΕΛΑΣ μέσα από τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες έβαλε σε διαθεσιμότητα τους 2 ειδικούς φρουρούς και η πειθαρχική έρευνα θα επεκταθεί στο σύνολο των ανθρώπων που μπορεί να εμπλέκονται».

Για τις έρευνες που αφορούν την υπόθεση της 12χρονης σημείωσε «η ΕΛΑΣ κινήθηκε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Εχει κάνει πολύ καλά την δουλειά της. Ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της Δικαιοσύνης. Οι δράστες οδηγούνται ένα - ένας στην Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει και αυτό είναι επιθυμία όλης της κοινωνίας. Η ΕΛΑΣ κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ότι πρέπει για να συνδράμει στο έργο της Δικαιοσύνης. Το λέω για να μην επαναλαμβάνονται στη Βουλή τερατολογίες . Δεν υπάρχει περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα και οι ένοχοι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη για να έχουν την ποινή που τους αξίζει».

Σχετικές ειδήσεις:

Βιασμός Ομόνοια: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο αστυνομικοί

Βιασμός Ομόνοια: Στον ανακριτή οι αστυνομικοί - Συγκλονίζει η 19χρονη

Ομόνοια: Απολογούνται οι δύο αστυνομικοί για το βιασμό της 19χρονης