ΠΟΛΙΤΙΚΗ

270 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να πάρουν το επίδομα οι αστυνομικοί

270 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να πάρουν το επίδομα οι αστυνομικοί

Την αντίθεσή τους στο έκτακτο επίδομα ύψους 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς, εκφράζουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εσωκομματικό ζήτημα φαίνεται να προκύπτει στην Κουμουνδούρου, εξαιτίας του «ναι» που ψηφίσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -μετά κόπων και βασάνων- στο έκτακτο εφάπαξ επίδομα προς τους αστυνομικούς, ύψους 600 ευρώ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της «Ομπρέλας», δηλαδή της εσωκομματικής μειοψηφίας, έχουν ήδη ζητήσει τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για το συγκεκριμένο θέμα.

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατρανώνει ότι ήταν «τεχνικό λάθος» η αρχική άρνηση για το έκτακτο επίδομα των ενστόλων και στη συνέχεια ψήφισε θετικά, με σημερινό τους κείμενο 270 μέλη του κόμματος εκφράζουν την αντίθεσή τους στο μέτρο, κάνοντας λόγο για «άγρια καταστολή» και... επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι οι: Πάνος Λάμπρου, μέλος ΠΓ, Χρήστος Καραγιαννίδης, μέλος ΚΕ, πρώην βουλευτής Βασιλική Κατριβάνου, μέλος ΚΕ, πρώην βουλευτής Παύλος Κλαυδιανός, μέλος ΚΕ Χρήστος Μαντάς, πρώην βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος, μέλος ΚΕ, πρώην βουλευτής Όλγα Μπαλαούρα, μέλος ΚΕ, Φωτεινή Βάκη, πρώην βουλευτής και Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Όχι στο όνομά μας! Η σημερινή μέρα σκιάζεται από μια ακόμη αστυνομική δολοφονία. Πέθανε ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης. Η οργή και η απαίτηση για Δικαιοσύνη θα κατακλύσουν σήμερα το απόγευμα τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλων των πόλεων. Να είμαστε όλοι/ες εκεί. Σε αυτή τη σημαδιακή μέρα βρήκε η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση το επίδομα των 600 ευρώ στην Αστυνομία. Είναι πρόκληση!

Ειδικά, σε μια περίοδο που η Αστυνομία επιδίδεται συστηματικά σε άγρια καταστολή κάθε κοινωνικού αγώνα. Αστυνομία, Λιμενικό και παρακρατικοί μηχανισμοί, πραγματοποιούν τις εγκληματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και στον Έβρο, με αποτέλεσμα αλλεπάλληλες καταδίκες της Ελλάδας. Με πιο πρόσφατη αυτήν του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το έγκλημα στο Φαρμακονήσι, επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η ψήφιση του προεκλογικού επιδόματος εξαγοράς των ενστόλων, από δυνάμεις της Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ, είναι μια πράξη που προκαλεί αποστροφή και έντονο προβληματισμό στον κόσμο της Αριστεράς. Αφού την εμφανίζει να ταυτίζεται με απεχθείς και καταδικασμένες από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος όψεις του παλαιοκομματισμού, που καμιά σχέση δεν έχουν με την "ταξική μεροληψία" και την απαραίτητη ενίσχυση των πιο ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας.

Αντί να τεθεί όρος και προϋπόθεση να επεκταθεί το επίδομα σε μια σειρά από κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων κυρίως στο χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης, μαζί με το θέμα της γενικότερης αύξησης των μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε συνθήκες τρομακτικής μείωσης των εισοδημάτων, ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ και ΚΚΕ, ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το επίδομα που επιβραβεύει κσι παροτρύνει τους "πραίτορες" του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Μητσοτάκη, να εκτελούν με ακόμη μεγαλύτερη μανία το έργο της καταστολής και του αυταρχισμού.

Αντί για μια δημοκρατική Αστυνομία στην υπηρεσία του Πολίτη, η ΝΔ υποθάλπει και ανέχεται μια Αστυνομία με συμπεριφορές ακραία αυταρχικές και αναίτια επιθετικές. Όλοι και όλες που υπογράφουμε το κείμενο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για αυτή τη στάση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Ζητάμε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που όταν ανακοινώθηκε το επίδομα το χαρακτήρισε μέσω του αρμόδιου τομεάρχη "μαυρογιαλουρισμό του κ. Μητσοτάκη" , να επανατοποθετηθεί επί του θέματος στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση διακηρύσσουμε ότι πράξεις όπως αυτή μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους και δεν μας εκπροσωπούν. Όχι στο όνομά μας»!