ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Βαρεμένος - Άννα Καραμανλή: Μαίνεται η αντιπαράθεση - Χαμός και στο Twitter

Γιώργος Βαρεμένος - Άννα Καραμανλή: Μαίνεται η αντιπαράθεση - Χαμός και στο Twitter

Όσα είπαν ο Γιώργος Βαρεμένος και η Άννα Καραμανλή για το επεισόδιο μεταξύ τους

Μαίνεται η αντιπαράθεση μετά το επεισόδιο μεταξύ Γιώργου Βαρεμένου και Άννας Καραμανλή. Χαμός και στο Twitter με σχετικά σχόλια χρηστών.

«O χαρακτήρας είναι το πεπρωμένο του καθενός», είπε ο Γιώργος Βαρεμένος, αναφερόμενος στη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την Άννα Καραμανλή.

Ειδικότερα, μιλώντας στο OPEN, ο κ. Βαρεμένος δήλωσε: «Ό,τι ήταν να γίνει έγινε και η γνώμη μου ήταν ότι διευθετήθηκε. Μου ζήτησαν και οι παρουσιαστές για να μην μείνει οποιαδήποτε σκιά, ότι υπάρχει προσωπική επίθεση στην κ. Καραμανλή. Το δέχθηκα, αποδέχθηκε και η κυρία Καραμανλή, είπε ότι είναι προς τιμήν του που αποσύρει οτιδήποτε μπορεί να αφήσει αυτή τη σκιά και φύγαμε από εκεί. Τρεις ώρες αργότερα, εκδίδει ανακοίνωση η ΝΔ και λέει ότι εγώ έκανα σεξιστική επίθεση. Όποιος θέλει, το πιστεύει αυτό και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που το πιστεύει».

«Ο χαρακτήρας μας είναι το πεπρωμένο μας»

Μάλιστα, σημείωσε πως «ο συναισθηματισμός έχει επηρεάσει την πολιτική μου συμπεριφορά, αυτό δεν είναι καλός σύμβουλος για την πολιτική. Όμως ο χαρακτήρας μας είναι το πεπρωμένο μας και το πεπρωμένο μας χτύπησε την πόρτα. Οι συμπατριώτες μου ξέρουν πολύ καλά με ποιον τρόπο και με ποιο ύφος έχω πολιτευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές».

Ο Γιώργος Βαρεμένος σημείωσε ότι για τον ίδιο, πάνω από όλα είναι το συμφέρον της χώρας και συμπλήρωσε: «Χθες, αιφνιδιάστηκα στην εκπομπή. Δεν περίμενα τη συγκεκριμένη μέρα να αντιμετωπίσω αυτό το πράγμα, να μου δείχνει στα μούτρα μου η κ. Καραμανλή αυτό το χαρτί. Σκέφτηκα τι σημαίνει αυτό, ότι αυτή τη μέρα κάποιοι δεν μετέχουμε στην οδύνη; Κάποιοι δηλαδή μπροστά σε μια τραγωδία, απολαμβάνουν κάτι άλλο; Γίνεται κάποια πλειοδοσία πατριωτισμού; Κάθε άνθρωπος έχει κάποιες κόκκινες γραμμές. Θεωρώ ότι αυτή η μέρα σε καμία περίπτωση δεν προσφέρονταν για πατριωτισμό».

Η Άννα Καραμανλή φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου χαρακτηρίζοντας για ακόμα μία φορά σεξιστική και βίαιη την επίθεση του κ. Βαρεμένου εις βάρος της.

«Προφανώς είναι μία βίαιη, σεξιστική συμπεριφορά από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί, επειδή ο άλλος διαφωνεί, να σηκώνει το χέρι και να αρπάζει τα χαρτιά και μετά να στα πετάει στα μούτρα. Αυτά δεν συνάδουν με έναν βουλευτή που είναι στο δημοκρατικό τόξο. Αυτό θυμίζει άλλες εποχές. Που θα σταματήσει όλο αυτό, ας πούμε;» αναρωτήθηκε η Άννα Καραμανλή.

«Αν βάλετε να δείτε το βίντεο, επειδή ταράχτηκα πάρα πολύ, παίρνω τα χαρτιά μου, και βάζω το κινητό από κάτω. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές, όταν διαφωνούμε, διαφωνούμε με επιχειρήματα, με λόγια και όχι με πράξεις. Ούτε αρπάζουμε από τα χέρια, ούτε τσαλακώνουμε, ούτε τα πετάμε στα μούτρα. Αυτά δεν είναι συμπεριφορές, κατά τη δική μου γνώμη» πρόσθεσε η Άννα Καραμανλή στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Στη συνέχεια της συζήτησης, η Άννα Καραμανλή επεσήμανε:

«Εγώ ανέδειξα ένα γεγονός κι ανέδειξα μία υποκρισία. Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με αυτό το θέμα. Εγώ θέλω να μιλήσω για την απαράδεχτη, βίαιη και σεξιστική συμπεριφορά του κ. Βαρεμένου. Αναγκάζεται και σύρεται και ζητά συγγνώμη, μετά δεν ζητά συγγνώμη και μετά βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι ήταν απαράδεχτη συμπεριφορά. Αυτά τα αφήνω στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν. Ούτε προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τίποτα, δεν δίστασα μάλιστα να πάω απέναντι και από το κόμμα μου όταν χρειάστηκε. Δεν μπορώ την υποκρισία του «υποφέρω, αλλά πάω στο θέατρο με παρέα χαμογελαστή». Αυτό δεν το δέχομαι γιατί είναι ημέρες πένθους για την Ελλάδα».

«Αν ήταν δίπλα του ένας άνδρας, φαντάζομαι ότι δεν θα του πετούσε το χαρτί. Φαντάζεστε στη θέση του να ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης και να είχε αυτή τη συμπεριφορά σε γυναίκα συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ εννοώ;» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Άννα Καραμανλή: «Θα έκανε το ίδιο σε άνδρα;» - Επιμένει ο Γιώργος Βαρεμένος για το επεισόδιο

Επεισόδιο Γιώργου Βαρεμένου με Άννα Καραμανλή: Πώς απάντησε ο Χρήστος Κούτρας

Ξέσπασμα Κούτρα για το επεισόδιο Βαρεμένου-Καραμανλή: «Σκάστε, όταν η χώρα θρηνεί δύο νέα παιδιά»