ΠΟΛΙΤΙΚΗ

NΔ για Ανδρουλάκη: Θέλει μόνο να είναι στο κάδρο…

NΔ για Ανδρουλάκη: Θέλει μόνο να είναι στο κάδρο…

Τι εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη ΝΔ για την στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ;

Η πρόσφατη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ προφανώς άναψε φωτιές στην πολιτική σκηνή και μετατόπισε την αντιπαράθεση από την τραγωδία των Τεμπών στις μετεκλογικές συνεργασίες. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο κ. Ανδρουλάκης αντί να ξεκαθαρίσει την στάση του, μπέρδεψε και θόλωσε τα πράγματα περισσότερο, τόσο με τον «άγνωστο Χ πρωθυπουργό» όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όσο και συνολικά για το ποια κυβέρνηση θέλει τελικά. Αν και αρκετοί αναλυτές ερμηνεύουν την πρόθεση του κ. Ανδρουλάκη ως ένα προπομπό για τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, στελέχη της κυβερνώσας παράταξης επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επί της ουσίας, δεν επιθυμεί απολύτως τίποτα και απλά αναζητεί δικαιολογίες για να μην συμπράξει με κανένα κόμμα και ταυτόχρονα να μην χρεωθεί ένα ενδεχόμενο ακυβερνησίας.

Ψάχνει απλά ένα άλλοθι σε περίπτωση ακυβερνησίας, λένε χαρακτηριστικά γαλάζια στελέχη, ενώ προσθέτουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ αφού οι περισσότερες αναφορές του κινούνται γύρω από την αποκαλούμενη προοδευτική διακυβέρνηση…

Ταυτόχρονα υπογραμμίζουν ότι όλη αυτή η θολή στρατηγική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει έναν ακόμη στόχο: Να τον κρατάει στην επικαιρότητα και στο κάδρο της κυβερνησιμότητας, αφού όπως λένε την δεύτερη Κυριακή η Χαριλάου Τρικούπη θα συρρικνωθεί σε μονοψήφια και χαμηλά νούμερα. «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάθε λόγο να ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα για να διατηρείται το όνομά του στην επικαιρότητα, αφού δεν πείθει κανέναν ότι αποτελεί εναλλακτική μορφή διακυβέρνησης», εκτιμούν σε off the record συζητήσεις κυβερνητικοί παράγοντες και κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Προσπαθεί δηλαδή με γρίφους επί των ονομάτων (που θα προτείνει για την πρωθυπουργία, άγνωστο πότε…) να διατηρεί το κόμμα του στην εξίσωση της πόλωσης για τη διακυβέρνηση. Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ακόμα ότι αυτά τα οποία ισχυρίζεται ο κ. Ανδρουλάκης για τις μετεκλογικές συνεργασίες εκτός του ότι είναι ιδιαιτέρως θολά, δεν στέκουν ούτε καν στο πλαίσιο της πολιτικής αριθμητικής και του ορθολογισμού. «Προφανώς βρίσκεται σε σύγχυση. Είναι εξωφρενικά αυτά τα οποία ισχυρίζεται, δεν έχουν κάποια λογική συνέχεια», έλεγαν στο Newsbomb.gr στελέχη της κυβέρνησης.

Έγκριτοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το μέτωπο μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προφανώς θα κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, αφού τα επιτελεία και των τριών κομμάτων έχουν επιλέξει να κινηθούν στην λογική «όλοι εναντίον όλων» μέχρι να δουν τι θα δείξει η πρώτη κάλπη.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μαινόμενος εφαρμόζει τον πολακισμό και διαστρεβλώνει την αλήθεια

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ίδρυσε το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ»

Βγήκαν «μαχαιριά» στο ΠΑΣΟΚ: Όλο το παρασκήνιο της σύγκρουσης Ανδρουλάκη - Λοβέρδου