ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πότε ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού - Πώς θα διεξαχθεί η ψηφοφορία

Εκλογές 2023: Πότε ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού - Πώς θα διεξαχθεί η ψηφοφορία

Δικαίωμα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές 2023 εκτός Ελλάδος έχουν οι εκλογείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού

Μια ημέρα πριν την ψηφοφορία στη χώρα μας θα κληθούν να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού, αφού στο σχετικό σχέδιο προεδρικού διατάγματος, που κρίθηκε νόμιμο από το Ε τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθορίζεται ως ημέρα ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών εκτός Ελλάδος, η 20ή Μαΐου 20η 2023, δηλαδή μια ημέρα πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στη χώρα μας (21η Μαΐου 2023).

Ειδικότερα, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη νέα υπουργό Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού κατατέθηκε στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται η 20ή Μαΐου 2023 ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελληνικής επικράτειας.

Σημειώνεται, ότι δικαίωμα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές εκτός Ελλάδος έχουν οι εκλογείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού. Η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελλάδος θα διαρκέσει από 07:00 έως 19:00 τοπική ώρα κάθε χώρας.