ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Απεργάζονται εκτρωματικά σχέδια

Εκλογές 2023 - ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Απεργάζονται εκτρωματικά σχέδια

Εκλογές 2023: Για εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, στον απόηχο της διακαναλικής συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Διαστάσεις άγριας κόντρας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών.

Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος αναφέροντας ότι «ο κ. Τσίπρας πιστοποιεί αμετάκλητα ότι τον ενδιαφέρει διψασμένα, αποκλειστικά και μόνο η εξουσία και όχι η ευημερία του ελληνικού λαού». «Σε ερώτηση που δέχθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, πρόσθεσε ακόμη μία στις πολλαπλές εναλλακτικές διακυβέρνησης που έχει κατά καιρούς αναφέρει και οδηγούν σε παραλυσία και αστάθεια. Μετά, δηλαδή, από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι «μας λέει, δηλαδή, ότι σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις».

«Το 2023 δεν είναι 2015», διαμήνυσε ο κ. Σκέρτσος, ενώ τόνισε ότι «οι πολίτες δεν θα τον ακολουθήσουν διότι δεν θέλουν να ζήσουν μια ''δεύτερη φορά στη συμφορά''. Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι η καλύτερη απάντηση στους άφρονες τυχοδιωκτισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της διακαναλικής απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε: «Αν κατάλαβα καλά με ρωτάτε αν δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση μακράς πνοής, διότι αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν οι συσχετισμοί και θα πάμε να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση μακράς πνοής, τετραετίας, όχι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού που μέσα βεβαίως σε αυτήν της μακράς πνοής διακυβέρνηση θα εντάξουμε και όλους τους ειδικούς σκοπούς. Μέσα στους γενικούς σκοπούς θα εντάξουμε και τους ειδικούς σκοπούς».

Η ιδέα του κ. Τσίπρα – όπως λένε γαλάζια στελέχη – φαίνεται να γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι πρέπει να γίνει εξεταστική επί του θέματος.

Μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση εξαιτίας ότι δεν πείθει τους ψηφοφόρους και γι’ αυτό επιλέγει να κινηθεί πάλι στον αστερισμό της λασπολογίας με «περσινά ξινά σταφύλια». «Κάθε μέρα εφευρίσκει και ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης γιατί πολύ απλά εγκλωβίστηκε στον λάκκο της απλής αναλογικής που έστησες ο ίδιος», λένε κυβερνητικά στελέχη.

Από τη ΝΔ επιμένουν ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν σοβαρά με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας τα οποία είναι γκρίζα και μαύρα όπως είναι και οι αγκινάρες του πολιτικού σποτ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το λιμάνι του Πειραιά χθες: «Είμαστε η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα του τόπου. Διότι εδώ ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία και ξέρετε: ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία, έχετε πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Από την άλλη, ένα τοπίο στην ομίχλη. Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα αβεβαιότητα, ούτε αστάθεια, ούτε χρειάζεται πειραματισμούς και συμμαχικές κυβερνήσεις που πάντα ο ένας θα κοιτάει πώς θα υπονομεύσει τον άλλον, αντί να δουλεύουμε για το καλό και την προκοπή της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Η «πόρτα» Ανδρουλάκη σε Τσίπρα και οι «υπόγειοι δίαυλοι των ηττημένων»

Εκλογές 2023: Η απάντηση Τσίπρα για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού και τα «πυρά» Σκέρτσου

Μητσοτάκης για «κυβέρνηση συνεργασίας»: Επαληθεύτηκα για τους υπόγειους διαύλους των ηττημένων