Εκλογές 2023: Η ισχυρή πεντάδα στο Μέγαρο Μαξίμου - Ο στενός πυρήνας συνεργατών του Μητσοτάκη

Αμαλία Κάτζου

Newsbomb.gr

Εκλογές 2023: Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε σαρωτική νίκη και εξασφάλισε αυτοδυναμία. Το Newsbomb.gr αναλύει τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από αύριο (26/6), ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, σηκώνουν τα μανίκια, όπως ο ίδιος είπε στην πρώτη του δήλωση μετά τη σαρωτική νίκη στις εκλογές που εξασφάλισε στο κόμμα του την αυτοδυναμία με 157 έδρες. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη καταλήξει στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, αλλά και στον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του.

Η «ισχυρή πεντάδα» που θα πάρει θέση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, αναμένεται να αποτελείται από τους κ. Άκη Σκέρτσο, Παύλο Μαρινάκη, Γιάννη Μπρατάκο, Σταύρο Παπασταύρου και Μάκη Βορίδη.

O κ. Σκέρτσος θα διατηρήσει τον ρόλο του υπουργού Επικρατείας, όπως αντίστοιχα ίδιο τίτλο θα φέρει και ο κ. Παπασταύρου. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, θα είναι επίσης υπουργός Επικρατείας αλλά με κοινοβουλευτικό έργο.

Στον στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, εντάσσεται προφανώς και ο κ. Μπρατάκος, ο οποίος θα επιστρέψει στη θέση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού. Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης αναμένεται να είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ παράλληλα καρπώνεται τα «credits» για την προεκλογική εκστρατεία την οποία οργάνωσε μαζί με τα άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved