ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ: Πόσο μπορεί να επηρεάσει τη Χαριλάου Τρικούπη η αποχώρηση Λοβέρδου

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ: Πόσο μπορεί να επηρεάσει τη Χαριλάου Τρικούπη η αποχώρηση Λοβέρδου

Για τους γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να φύγει από το κόμμα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Όπως λένε πολλά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ο Ανδρέας Λοβέρδος εδώ και πολύ καιρό ήταν με το ένα πόδι εκτός. Απλά περίμενε το κατάλληλο timing προκειμένου να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του. Οι σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι γνωστό ότι δεν υπήρξαν ποτέ καλές.

Αρκετές φορές οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν εκτός γραμμής του ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ήθελε να σηκώσει το γάντι και να έρθει σε απευθείας σύγκρουση με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλές φορές ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχθηκε εξηγήσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στη διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η αποχώρηση του δεν θα δημιουργήσει πολιτικές ζημιές ούτε αναταράξεις με άλλους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Εκτιμούν δηλαδή ότι κανείς άλλος δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κύριο Λοβέρδο διότι ποτέ δεν είχε (όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη) σχηματοποίησει κάποιο συγκεκριμένο πόλο εσωτερικής αντιπολίτευσης.

Το τι θα κάνει στο μέλλον ο κύριος Λοβέρδος δεν έχει βεβαίως διευκρινιστεί πάντως τα νέα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι εδώ και καιρό κινείται δεξιότερα της σοσιαλδημοκρατίας, ενώ στο παρασκήνιο δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν ότι ο Λοβέρδος είναι έτοιμος να μεταβεί στη Νέα Δημοκρατία.

Πρακτικά πάντως αρκετοί πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι τέτοιες αποχωρήσεις βγάζουν από τη δύσκολη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη που επιθυμεί να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές προσώπων στο ΠΑΣΟΚ.

Να απελευθερωθεί όπως λένε χαρακτηριστικά από πρόσωπα που ο ίδιος θεωρεί βαρίδια για την επόμενη μέρα στο Κίνημα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κύριος Ανδρουλάκης απέφευγε να συναντηθεί και να μιλήσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο εδώ και πάρα πολύ καιρό, ενώ δεν φαίνεται να στεναχωρήθηκε κάνεις από το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους είναι απολύτως βέβαιον ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει το θέμα της αποχώρησης Λοβέρδου όπως ακριβώς συνέβη και με την κόντρα λόγω της απώλειας της έδρας του Χάρη Καστανίδη στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου: «Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές».

Η παραίτηση Λοβέρδου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην διεκδικητής της αρχηγίας του κόμματος, προέβη στην ανακοίνωση-βόμβα της αποχώρησής του από το κόμμα, στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, παραιτείται κι από μέλος του κόμματος, ενώ για τους λόγους της παραίτήσης ενημέρωσε με εμπιστευτική επιστολή τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Ανδρέας Λοβέρδος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση καθώς διαφωνεί με την αντιπολιτευτική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από σήμερα παραιτούμαι απο όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη».

Η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου όπως τη δημοσίευσε στο twitter:

Σχετικές ειδήσεις