ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ασκήσεις ισορροπίας για την επόμενη μέρα - Τα «βαρίδια» αποχώρησαν

ΣΥΡΙΖΑ: Ασκήσεις ισορροπίας για την επόμενη μέρα - Τα «βαρίδια» αποχώρησαν

Η ομάδα των «6+6», όχι μόνο αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά κατήγγειλε με πολύ σκληρή γλώσσα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και ότι ανασύρει επιχειρήματα από τη ρητορική της ακροδεξιάς, ανέφερε στην ανακοίνωση-«καταπέλτη» που εξέδωσε εναντίον του.

Με την «Ομπρέλα» να βρίσκεται μακριά από την Κουμουνδούρου και επίσημα μετά το μεσημέρι της Κυριακής, ο Στέφανος Κασσελάκης αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για να σταθεροποιήσει, αρχικά, τον ΣΥΡΙΖΑ στα εκλογικά ποσοστά του καλοκαιριού και να τον επαναφέρει στη διεκδίκησή της εξουσία – όπως πολλές φορές έχεις υποσχεθεί.

Όλα, όμως, δείχνουν ότι η «ενότητα της επόμενης ημέρας» που οραματίζεται για το κόμμα του από εδώ και μπρος, είναι μια εικόνα επίπλαστη στο μυαλό του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς φαίνεται ότι πλέον, έχει χαθεί κάθε σημείο επαφής με την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου και των στελεχών που συσπειρώνονται γύρω από την πρώην υπουργό.

Η Αχτσιόγλου με το «όπλο παρά πόδα»

Η ομάδα των «6+6», όχι μόνο αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά κατήγγειλε με πολύ σκληρή γλώσσα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και ότι ανασύρει επιχειρήματα από τη ρητορική της ακροδεξιάς, ανέφερε στην ανακοίνωση-«καταπέλτη» που εξέδωσε εναντίον του.

«Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αντιδραστικά σχήματα από τη φαρέτρα της altright και του εγχώριου “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” μετώπου: τα κόμματα είναι άρρωστοι οργανισμοί, η αριστερά είναι το άθροισμα των ελίτ και των αποσπασμένων από την πραγματικότητα, ο Ηγέτης είναι ο μόνος που μπορεί να ακούσει τον λαό», υπογραμμίζει το κείμενο.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι στην πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου επικρατεί μεγάλη ενόχληση για τη νέα ηγετική ομάδα. Μάλιστα, οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι ορισμένα πρόσωπα πρώτης γραμμής, θα είχαν αποχωρήσει… χθες, αν δεν σέβονταν τη συλλογική δράση. Όσο για τα μέλη της βάσης της, έχουν πολύ πιο προωθημένες διαθέσεις από ότι η ηγεσία, κάτι που σημαίνει ότι θα έφευγαν από την Κουμουνδούρου, τρέχοντας!

Είναι, πάντως, σαφές ότι δύσκολα θα παραμείνουν οι δυο πλευρές κάτω από την ίδια στέγη. Διότι είναι προφανές ότι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος το θέλει πραγματικά. Επομένως, το διαζύγιο θα επέλθει και πιθανότατα αρκετά σύντομα.

Καχυποψία από τους «τσιπρικούς»

Από αυτό εκρηκτικό κλίμα στο εσωκομματικό πεδίο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η πρώτη σύγκρουση ανάμεσα στην πλευρά Κασσελάκη και τα στελέχη εκείνα που έχουν ξεκάθαρη αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα.

Και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος «γκουρού» του πολιτικού ρεπορτάζ για να αντιληφθεί ότι η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον ιστορικό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ. Και το γεγονός αυτό φαίνεται να ενοχλεί ιδιαιτέρως τη νέα ηγεσία.

Όπως και να έχει, ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να υποχωρήσει από το «δημοψήφισμα» που είχε προαναγγείλει, μετά το «τελεσίγραφο» που του έδωσε η ομάδα των έξι (Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος).

Είναι σαφές ότι μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει αμοιβαία καχυποψία και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα βαθύνει το ρήγμα ακόμα περισσότερο.

«Βαρίδια» τέλος, η ευθύνη στον Κασσελάκη

Η «Ομπρέλα» αποτελεί, πλέον, και επίσημα παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη της θεωρούν ότι τίμησαν με αυτή την κίνηση την ιστορία και την πολιτική τους θέση. Γι αυτό και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, δεν θα παραδώσουν τις έδρες τους.

Γιατί τονίζουν ότι εκλέχθηκαν με ένα κόμμα της Αριστεράς, το οποίο επί της ουσίας δεν υπάρχει, πλέον, άρα εκείνοι οφείλουν να τιμήσουν τους ψηφοφόρους τους.

Από εδώ και πέρα θα ξεκινήσουν οι κινήσεις για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού υποκειμένου, που μελλοντικά μπορεί και να εξελιχθεί σε κόμμα.

Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη; Έχει μονάχα μια επιλογή. Να σταθεροποιήσει, αρχικά, τον ΣΥΡΙΖΑ στα εκλογικά ποσοστά του καλοκαιριού και να τον επαναφέρει στη διεκδίκησή της εξουσία – όπως πολλές φορές έχεις υποσχεθεί.

Και ο χρόνος μετράει αντίστροφα γι αυτόν και το γνωρίζει. Αν δεν καταφέρει να ανακάμψει ως τις ευρωεκλογές, τότε θα αμφισβητηθεί ευθέως. Και τότε, δεν θα έχει δικαιολογίες, εφόσον τα «βαρίδια» της «Ομπρέλας» δεν υπάρχουν πια για να τους δείχνει σαν «σκιάχτρο» στους διαδικτυακούς οπαδούς του.

Σχετικές ειδήσεις