ΤΟ ΟΡΓΙΩΔΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφυλα ζευγάρια: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Αρχιεπίσκοπος παίζουν τις… κουμπάρες

Ομόφυλα ζευγάρια: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Αρχιεπίσκοπος παίζουν τις… κουμπάρες

Τα τρία βασικά κόμματα τη κεντρικής πολιτικής σκηνής και ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κοροϊδεύονται μεταξύ τους και όλοι μαζί κοροϊδεύουν τον λαό με το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Επί της ουσίας η τράπουλα είναι σημαδεμένη και όλοι μαζί συμμετέχουν σε ένα οργιώδες παρασκήνιο προκειμένου να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Κεντρικός στόχος και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος είναι να περάσει το νομοσχέδιο χωρίς κανείς τους να χρεωθεί το πολιτικό κόστος μιας απόφασης που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και γι’ αυτό το λόγο παίζουν όλοι τις «κουμπάρες».

Τα μαθηματικά της ψηφοφορίας παρά το γεγονός ότι όλοι τα εμφανίζουν ως θρίλερ είναι απολύτως μαγειρεμένα και μέχρι την ημέρα της ψήφισής του θα υπάρξουν μεγαλειώδεις κωλοτούμπες, κυρίως από νεοδημοκράτες που σήμερα δηλώνουν αποφασισμένοι να καταψηφίσουν.

Ο κύριος όγκος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (36 βουλευτές) θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, όπως και στο ΠΑΣΟΚ με ελάχιστες εξαιρέσεις που μάλλον θα απέχουν. Άλλωστε ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να τηρήσει τη στάση του «άλαλου» αφού ξέρει ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με το νομοσχέδιο. Για να το γράψουμε ακόμα πιο λαϊκά το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει στα… μουγκά.

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά τα μαθηματικά της Κ.Ο. της ΝΔ. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που προκύπτουν από το ρεπορτάζ από τους 158 βουλευτές, οι πρόθυμοι προοδευτικοί της ΝΔ είναι περίπου 94 βουλευτές και 48 εμφανίζονται αμετακίνητοι υπέρ της καταψήφισης. Υπάρχει ακόμα μια γκρίζα ζώνη 16 βουλευτών οι οποίοι εμφανίζονται ως αναποφάσιστοι…

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μαξίμου, όταν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή για ψήφιση τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου θα μαζευτούν περίπου 110 πρόθυμοι (94+16) και από τους υπόλοιπους 48 η ελπίδα είναι να απέχουν για να μην φανεί ότι στην κυβέρνηση υπάρχει πρόβλημα «δεδηλωμένης». Αν και νομικά με βάση τον κανονισμό δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, πολιτικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα όταν το 1/3 μιας κυβέρνησης καταψηφίζει τα νομοσχέδιά της.

Εδώ ακριβώς θα λάβει χώρα το μεγάλο μας τσίρκο. Οι πιέσεις στους 48 να μην καταψηφίσουν αλλά να απέχουν έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής ορθότητας.

Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου ο αριθμός αυτών που θα καταψηφίσουν να πέσει στους 15 και οι υπόλοιποι απλά να μην παραστούν την ψηφοφορία. Γι΄ αυτό και είναι απολύτως βέβαιο ότι θα υπάρξουν θεαματικές κωλοτούμπες υπουργών και βουλευτών που σήμερα εμφανίζονται δήθεν σκληροί δεξιοί. Τόσο θεαματικές που θα αυτογελιοποιηθούν! Αυτό κρατήστε το, θα μας χρειαστεί.

Προσέξτε όμως. Την επομένη της ψήφισης μπορεί τα κουκιά να βγουν με τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όμως κυρίως ο Κασσελάκης θα θέσει θέμα δεδηλωμένης υπό την έννοια ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την πλειοψηφία να κάνει μεταρρυθμίσεις και αλλαγές». «Εμείς το ψηφίσαμε», θα λέει ο Στέφανος της Ελλάδας.

Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα δώσουν στη ΝΔ το άλλοθι που χρειάζεται, αφού οι γαλάζιοι θα λένε: «Δεν το περάσαμε εμείς, ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης το πέρασαν».

Οι άνθρωποι «παίζουν τις κουμπάρες» κι εμείς παρακολουθούμε με απάθεια ή με παθητικότητα μια παρωδία. Μιλάμε για απύθμενη υποκρισία και κοροϊδία από όλο το πολιτικό σύστημα, συν τη στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο οποίος αρνείται πεισματικά να πάρει δημόσια θέση και να καταδικάσει όλα αυτά τα βρόμικα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες της ελληνικής οικογένειας.

Σχετικές ειδήσεις