ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας

Ο πρωθυπουργός έδωσε το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών όπως το διαβάζει το Μέγαρο Μαξίμου

Μιλώντας στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι οι ευρωκάλπες δεν είναι ούτε χαλαρή ψήφος, ούτε διαμαρτυρίας.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να δείξει ότι οι κάλπες έχουν ευρωπαϊκό άρωμα και όχι εθνικό. «Ξαναζωντανεύουν λαϊκίστικα συνθήματα που υπόσχονται εύκολες λύσεις σε σύνθετα προβλήματα και αυταρχικές συμπεριφορές», ανέφερε για τις πολιτικές δυνάμεις της ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών και πρόσθεσε πως οι ευρωεκλογές αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία. Δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας αλλά θα σηματοδοτήσουν αν η ΕΕ θα επιταχύνει την εξέλιξη της», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Δεν είναι να καταγράψει ανέξοδα μηνύματα διαμαρτυρίας για κατανάλωση και να αποτυπώσει πολιτικές δυνάμεις». Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να ωθήσει το εκλογικό σώμα να ψηφίσει στις κάλπες με ψήφο διαμαρτυρίας και οργής για ζητήματα που αφορούν την εσωτερική επικαιρότητα.

Πάνω σε αυτό τον ευρωπαϊκό καμβά ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε:

«Να ενισχύσουμε την παράταξη που έχει δείξει ότι ξέρει και μπορεί να παρέμβει στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και να στείλουμε πρόσωπα που μπορούν να σταθούν στο περιβάλλον αυτό. Εμείς ως ΝΔ θα μείνουμε πιστοί στον υπεύθυνο πατριωτισμό, υπογράμμισε και κατέληξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ικανούς ανθρώπους με φρέσκες ιδέες».

Ουσιαστικά επεσήμανε ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει την βοήθεια της Ε.Ε. και υπενθύμισε ότι η ΝΔ απέφυγε τα προηγούμενα χρόνια τις σειρήνες του λαϊκισμού: «Μείναμε πιστοί σε αυτό τον δρόμο ακόμη κι όταν κινδύνεψε από ολέθριες πολιτικές επιλογές. Και στον δρόμο αυτό βαδίζει σήμερα στις πρώτες θέσεις και όχι ουραγός, στην ανάπτυξη. Έχουμε γίνει πρωταγωνιστής στον σκληρό πυρήνα της Ένωσης. Εμείς εισηγηθήκαμε λύσεις σε κοινές προκλήσεις: άμυνα στον covid, ψηφιακό πιστοποιητικό, δημιουργία ταμείου ανάκαμψης».

Αγροτικές κινητοποιήσεις

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φλέγον ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων λέγοντας: «Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αξίζει να θυμηθούμε ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να διατηρήσει τους ίδιους πόρους από τη κοινή αγροτική πολιτική, όταν σε άλλες χώρες μειώθηκαν. Εγώ προσωπικά είχα κάνει αυτή την διαπραγμάτευση. Ήμασταν το κόμμα που έβαλε φραγμούς σε υπερβολικές προτάσεις σοσιαλιστών και πρασίνων».