ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Οι «λαβές» Κασσελάκη – Γεροβασίλη στο Τάε Κβον Ντο – Όλοι οι διάλογοι

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Οι «λαβές» Κασσελάκη – Γεροβασίλη στο Τάε Κβον Ντο – Όλοι οι διάλογοι
Φωτ.: Eurokinissi

Το ζήτημα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να  «έκλεισε» ωστόσο όσα ειπώθηκαν καταγράφηκαν στα…πρακτικά

Σε ένα ιδιότυπο αγώνα δηλώσεων και τοποθετήσεων που έμοιαζαν με «λαβές» πολεμικής τέχνης εξελίχθηκε η σημερινή μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Τάε Κβον Ντο μεταξύ Στεφάνου Κασσελάκη και Όλγας Γεροβασίλη.

Το ζήτημα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να «έκλεισε» καθώς επικράτησε η συμβιβαστική πρόταση, ωστόσο όσα ειπώθηκαν καταγράφηκαν στα…πρακτικά.

Η Όλγα Γεροβασίλη έστειλε μήνυμα με την φράση «αν θες να κάνεις εκλογές στις 10 Μαρτίου, κάντες μόνος σου», κάτι που ερμηνεύτηκε ως απόσυρση της υποψηφιότητάς της, και για αυτόν τον λόγο, πριν γίνει η καταμέτρηση επί της πρότασης των Φάμελλου, Παππά και Γ. Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε τον λόγο για να πει «Παιδιά, αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά», ταυτόχρονα όμως οι σύνεδροι ψήφιζαν την πρόταση των τριών για ακύρωση των εκλογών.

Από την πλευρά της Όλγας Γεροβασίλη πάντως τονίζεται ότι δεν απέσυρε ποτέ την υποψηφιότητά της, και όπως είπε η ίδια «πηγαίνουμε στις Ευρωεκλογές συντεταγμένα και ενωμένοι, υπό την προϋπόθεση όμως ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα λειτουργεί με τρόπο τοξικό και αλαζονικό».

Την απόφαση του συνεδρίου θα σεβαστεί η Όλγα Γεροβασίλη, όπως δήλωσε μέσω των social media, ενώ τόνισε ότι «τώρα θα συμβάλλω και θα συμβάλλουνε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό μπροστά στην επερχόμενη εκλογική μάχη».

Η ανάρτηση της Όλγας Γεροβασίλη

«Το συνέδριο αποφάσισε να συνεχίσουμε ως έχουμε, να μην απευθυνθούμε στη βάση και στα μέλη του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. Παρότι το πρότεινε ο Πρόεδρος του Κόμματος. Η απόφαση του συνεδρίου ως κυρίαρχου σώματος είναι απολύτως σεβαστή. Τώρα θα συμβάλλω και θα συμβάλλουνε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό μπροστά στην επερχόμενη εκλογική μάχη. Δεν θα σταματήσω να επιμένω όμως στην άποψη ότι η κρίσιμη πολιτική προϋπόθεση για επιτυχημένη πορεία είναι ο Πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά. Άλλωστε αυτό του είπε και το συνέδριο στην πρόκληση του “βρείτε μου αντίπαλο”».

«Το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα, το προεδρείο επέλεξε και έβαλε πρώτη την πρόταση Σ. Φάμελλου-Ν. Παππά-Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου. Είναι κυρίαρχη η απόφαση παρόλα αυτά, από μένα απολύτως σεβαστή», είπε η Όλγα Γεροβασίλη συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

«Το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα. Πήρε μια απόφαση να ‘καταψηφίσει’ την πρόταση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη», είπε, αναφέροντας ότι υπήρξαν τρεις προτάσεις. Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι δεν απέσυρε ποτέ την υποψηφιότητα της και την πρόταση της πως η αναφορά της «αν θες εκλογές σε 10 μέρες, καν’ τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις», αποτελούσε σχόλιο επί της πρότασης του κ. Κασσελάκη. «Γιατί δεν μπήκαν οι άλλες προτάσεις σε ψηφοφορία; Γιατί επιλέχθηκε να πάει η πρόταση Φάμελλου πρώτη; Διότι δεν έπρεπε να φανεί ότι καταψηφίζεται η πρόταση του προέδρου», σχολίασε.

Επίσης τόνισε ότι «η μάχη πρέπει να δοθεί συλλογικά, συντεταγμένα, με το βλέμμα στις ευρωεκλογές, πάμε στις εκλογές με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». «Μόνο που υπάρχει μια προϋπόθεση, ότι δεν θα είναι επιτυχημένη αυτή η πορεία αν ο πρόεδρος του κόμματος εξακολουθεί να έχει αυτή την πολωτική και διχαστική στάση που εκφράστηκε εκτός των άλλων και με το ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε’». Υπογράμμισε ότι «λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανέναν μας, όλοι κρινόμαστε καθημερινά. Ο καθένας, την ευθύνη του για αυτές τις ευρωεκλογές».

Σχετικές ειδήσεις