ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ - ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ 3ΜΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tα μηνύματα της ομιλίας Μητσοτάκη: Ανιστόρητος ο Ανδρουλάκης, φαιδρός ο Κασσελάκης

Tα μηνύματα της ομιλίας Μητσοτάκη: Ανιστόρητος ο Ανδρουλάκης, φαιδρός ο Κασσελάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά της κυβέρνησης
Eurokinissi

«Στέκομαι με σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε και στις οικογένειες τους. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τη θλίψη τους διαμαρτυρία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή λέγοντας: «Ζήτησα συγγνώμη εξ ονόματος όλων». Απευθύνομαι ως πρωθυπουργός, ως πολίτης, ως πατέρας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι με την καρδιά αλλά και με την καρδιά. Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό, ανέφερε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «θέλησαν να μετατρέψουν τον πόνο της κοινωνίας σε πολιτικό εργαλείο για να με χτυπήσουν προσωπικά».

Στέκομαι με σεβασμό και ταπεινότητα στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και θα πω μόνο την αλήθεια, τόνισε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση για την επιχειρούμενη εργαλειοποίηση του πόνου. «Εισάγατε με θράσος στην προπαγάνδα σας ένα λεξιλόγιο άλλων εποχών. Μάζωμα, συγκάλυψη, μονταζιέρα. Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε τους μύθους. Θα επιχειρήσω να το κάνω στη μνήμη των ανθρώπων, όσο πιο νηφάλια μπορώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη στη μνήμη αυτών, να πω την αλήθεια και να κριθώ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και τόνισε: «Όσο και αν φωνάζετε, δεν πρόκειται να με εκνευρίσετε».

Τόνισε μάλιστα ότι είναι βαθύτατα παραπλανητικό το δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα. «Ας ξεκινήσουμε με το βαθύτατα παραπλανητικό δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος. Αλλοιώθηκαν λέει οι διάλογοι εκείνης της βραδιάς: Όλες οι συζητήσεις δεν ήταν εξ αρχής στη διάθεση των ανακριτικών αρχών; Γιατί κάποιος να θέλει να τις αλλάξει;» υπογράμμισε και έκανε λόγο για πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου, ώστε να φανεί τάχα ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ενσυναίσθηση.

Πηγή: Eurokinissi

Επίθεση στον Φάμελλο

Παραδέχθηκε ότι «δεν μιλήσαμε όσο θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή όσο θα έπρεπε για την τραγωδία. Πάνω σε αυτό το κενό πληροφόρησης φύτρωσαν τα πιο απίθανα σενάρια συνωμοσίας. Αναρωτιέμαι, όταν στην επέτειο, όταν ντύσατε μαύρη την Κουμουνδούρου, θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει και εμείς το 2019, δεν το κάναμε. Είπατε κ. Φάμελλε πως κρύβομαι, είμαι εδώ». Απευθυνόμενος στον κ. Φάμελλο είπε: «Δεν ντρέπεστε να υπονοείτε ότι το πρώτο μου μέλημα μετά την τραγωδία ήταν να πειράξω τα ηχητικά;». «Έγιναν επτά παραβιάσεις του κανονισμού ασφαλείας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι αν ο σταθμάρχης είχε κάνει σωστά τη δουλειά του θα είχε γίνει το ατύχημα;».

Έστρεψε τα βέλη του και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας: «Δεν ντρέπεστε να εργαλειοποιείτε τη μνήμη των νεκρών στα Τέμπη;». Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «εσείς θέλετε να βάλετε έναν άνθρωπο φυλακή χωρίς κατηγορητήριο, απλά για να βάλετε κάποιον φυλακή». Ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «αμέσως παραιτήθηκε».

Πηγή: Eurokinissi

Αναφερόμενος στο αίτημα του Σωκράτη Φάμελλου για Προκαταρκτική, είπε ότι μίλησε αυθαίρετα και αόριστα. «Μου θυμίζει τον κ. Πολάκη ο οποίος έλεγε να βάλουμε φυλακή κάποιον πολιτικό μπας και σωθούμε». «Αν είχαμε το 112 στο Μάτι θα είχαν σωθεί ζωές», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διερωτήθηκε: «Ζητήσαμε ποτέ εμείς να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον Νίκο Παππά που δεν ειδοποίησε τότε;». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αντιπολίτευση επιδιώκει να ρίξει την κυβέρνηση με νωπή ακόμα τη λαϊκή εντολή. «Έχετε μόνο στόχο να με ρίξετε από την κυβέρνηση».

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αντιπολίτευση επιδιώκει να ρίξει την κυβέρνηση με νωπή ακόμα τη λαϊκή εντολή, χαρακτηρίζοντας «κολάζ κακών κειμένων» την πρόταση δυσπιστίας, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι εισηγητής της πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο καταδικασμένος από το Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς.

Απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη έκανε λόγο για αφέλεια και ανιστόρητες γνώσεις, ενώ για τον κ. Κασσελάκη πρόσθεσε πως ας μάθει ότι η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και κανείς δεν έχει διανοηθεί το μεγαλύτερο κεκτημένο μετά τη μεταπολίτευση, τις ελεύθερες εκλογές. «Η μία όψη είναι ότι ο Κασσελάκης είναι υπονομευτής του πολιτεύματος. Η άλλη είναι ότι είναι απλά φαιδρός», σχολίασε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ανδρουλάκη μετατρέπει το ΠΑΣΟΚ σε πράσινο ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Στόχος μας είναι να μην υπάρξουν πια άλλα Τέμπη, αυτό είναι το αίτημα της κοινωνίας, επισήμανε, προσθέτοντας πως πρέπει να μάθουμε από το παρελθόν μας και υπογράμμισε ότι «η ευρωπαϊκή μάχη του Ιουνίου, η πιο κρίσιμη από κάθε άλλη στο παρελθόν με άμεσες συνέπειες για το μέλλον της πατρίδας. Δεν θα μας συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα».

Σχετικές ειδήσεις