ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβρασμός για Παπανώτα στο ΣΥΡΙΖΑ: Η Δώρα Τζαμπάζη ζητάει παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Αναβρασμός για Παπανώτα στο ΣΥΡΙΖΑ: Η Δώρα Τζαμπάζη ζητάει παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Φωτ.: Eurokinissi

Το σχόλιο του υποψήφιου ευρωβουλευτή έχει προκαλέσει σάλο και εντός των τειχών ΣΥΡΙΖΑ

Έχει ανοίξει για τα καλά ο ασκός του Αιόλου με την υπόθεση Παπανώτα στον ΣΥΡΙΖΑ.

H Δώρα Τσαμπάζη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει να παραπεμφθεί ο Δημήτρης Παπανώτας στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τις δηλώσεις του, που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, ιδιαίτερα εντός του κόμματος.

Ανέφερε χαρακτηριστικά η Δώρα Τσαμπάζη:

«Ήμουν εδώ πριν από δυο εβδομάδες για τη γυναικοκτονία. Και υπάρχουν περιπτώσεις που οι γυναίκες τα κάνουν όλα σωστά και παρόλα αυτά πέφτουν θύματα άγριας δολοφονίας. Οπότε μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση η οποία θεωρώ ότι όχι απλά δεν με εκφράζει αλλά μου φέρνει μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια.

Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα της πατριαρχίας που είναι όλα ακόμη βαθιά ριζωμένα. Και θέλω να πω ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα άτομο το οποίο το κοσμεί και μιλάμε για τη Σοφία Μπεκατώρου η οποία χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να καταγγείλει τον θύτη της οπότε πρέπει λίγο οι κεραίες μας να είναι λίγο ανοιχτές σε όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει.

Εγώ κάθισα και είδα πολύ προσεκτικά και ως δημοσιογράφος τη δήλωση του κ. Παπανώτα, το κομμάτι που αναφέρεται στον άνδρα και στον σατράπη δεν έχει υποστεί παρέμβαση ή κάτι, είναι συνεχόμενη η σκέψη του. Παρ' όλα αυτά αν ο ίδιος θεωρεί ότι αυτό δεν έχει ερμηνευθεί σωστά, νομίζω μπορεί να ζητήσει όλο το υλικό από την κυρία Φαίη Σκορδά να το παραθέσει στα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στα θεσμικά όργανα και εκείνα να αποφασίσουν. Ο κ. Παπανώτας όπως και εγώ και οι υπόλοιποι έχει επιλεγεί μέσα από αυτή την καινούργια διαδικασία των προκριματικών, άρα ο κόσμος αποφάσισε να είναι εκεί, νομίζω πρέπει να το εξετάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, τα εκτελεστικά όργανα και αν ο κόσμος αγνοούσε την ύπαρξη αυτών των δηλώσεων ή αν το κόμμα δεν πρόσεξε ή αγνόησε αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει τώρα σε αυτή τη φάση... Δηλαδή αν εγώ θεωρούσα ότι είχαν παραποιηθεί οι δηλώσεις μου θα ζητούσα ολόκληρο το βίντεο να το καταθέσω εκεί που πρέπει για να είμαι εντάξει.

Εγώ στην ανάρτηση του Δημήτρη Παπανώτα διάβασα σε μια παλαιότερη ανάρτησή μου. Πριν ένα μήνα δεν είναι παλιό, είναι φρέσκο, είναι τωρινό, παλιό είναι πριν παλιά χρόνια που πολλοί έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε άποψη. Εύχομαι να έχει παραποιηθεί αυτό και περιμένω το αληθινό το βίντεο για αυτό που θεωρεί ο κ. Παπανώτας ότι έχει πει»

Παρέμβαση Μπεκατώρου για Παπανώτα

Υπενθυμίζεται ότι τα προβλεπόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Παπανώτα, ζήτησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος, Σοφία Μπεκατώρου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, η κυρία Μπεκατώρου τόνισε πως ελπίζει το «κόμμα να σταθεί όπως πρέπει» απέναντι στον συνυποψήφιο ευρωβολευτή όπως πρέπει.

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα», ανέφερε η κυρία Μπεκατώρου.

Να θυμίσουμε πως ο Δημήτρης Παπανώτας είχε αναφέρει πως «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

Από την πλευρά του, ο γνωστός παρουσιαστής, επιχειρεί να τα μαζέψει, κάνοντας λόγο για «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις του, χωρίς όμως να αναφέρει τι πραγματικά είπε, τι του «έκοψαν» και τι του «έραψαν», αλλά και γιατί δεν αντέδρασε σε αυτό το μοντάρισμα, όταν βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα, αλλά τώρα, μόλις πήρε έκταση.

«Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον.

Απολογούμαι αν μέσα από την ‘κοπτοραπτική’ της δήλωσής μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί.

Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπανώτας.

Σχετικές ειδήσεις