ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντεπίθεση Σαμαρά σε Γερμανούς μέσω Suddeutsche Zeitung

Αντεπίθεση Σαμαρά σε Γερμανούς μέσω Suddeutsche Zeitung

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει όλη την εξωτερική οικονομική βοήθεια, που λαμβάνει, και θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, που έχει δεσμευτεί να φέρει σε πέρας, στο πλαίσιο συνέντευξής του που δημοσιεύει αύριο Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

«Οι Γερμανοί θα εισπράξουν τα χρήματά τους. Το εγγυώμαι προσωπικώς. Και όλοι οι άλλοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους», τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο Έλληνας πρωθυπουργός. Σε ερώτημα που δέχθηκε σχετικά με τις αμφιβολίες των Γερμανών όσον αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Αθήνα, η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν: «Σας βεβαιώνω ότι θα αναλάβουμε δράση. Η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί». Ωστόσο ο κ. Σαμαράς επέκρινε τους ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι κατά τους τελευταίους μήνες αναφέρθηκαν δημοσίως σε μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Πρέπει να είναι κανένας προσεκτικός, ώστε να μην τρομάζουν οι επενδυτές. Κάθε φορά που ένας Γερμανός, Ολλανδός ή Αυστριακός πολιτικός αναφέρεται στην έξοδό μας από την ευρωζώνη, λέω στον εαυτό μου: πώς μπορώ να ιδιωτικοποιήσω τις δημόσιες επιχειρήσεις; ποιός επιχειρηματίας θα θελήσει να επενδύσει ευρώ στην Ελλάδα, εάν βρεθεί υποχρεωμένος να εισπράττει δραχμές;» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. «Ο σκοπός μας είναι να αντλήσουμε 30 δισεκατομμύρια ευρώ (από τις ιδιωτικοποιήσεις) έως το 2016, αλλά θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα», σημείωσε. «Πρέπει να επιταχύνουμε την ανάταξη της οικονομίας. Μεταξύ των νέων, το ποσοστό των ανέργων έχει ξεπεράσει το 50%. Χρειαζόμαστε λίγο φως στην άκρη του τούνελ», επισήμανε κατά την ίδια συνέντευξη ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις για να πάρετε την επόμενη δόση

Σαμαράς: Το μόνο που θέλουμε είναι λίγος «αέρας να ανασάνουμε»