ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ Αλβανίας: «Η Χρυσή Αυγή θα παρακολουθείται από την SHIK»

ΥΠΕΞ Αλβανίας: «Η Χρυσή Αυγή θα παρακολουθείται από την SHIK»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Shekulli» δηλώνει ότι η «Χρυσή Αυγή», που υποκινεί το εθνοτικό μίσος και τη βία και όλα τα άλλα εξτρεμιστικά στοιχεία, από τώρα και στο εξής θα πρέπει να ταυτοποιηθούν, να απομονωθούν, να αρχειοθετηθούν και μέσω της συνεργασίας με SHIK (την Αλβανική ΕΥΠ) και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τον Παναρίτι, το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με άλλους φορείς, σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων, θα παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες για αυτή την κατηγορία των εξτρεμιστών.

Σε σχετική ερώτηση,απάντησε: «Δεν θα επιτρέψουμε εξτρεμιστικές ομάδες και εκδηλώσεις, να προκαλέσουν και να δηλητηριάσουν το κλίμα των φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών και των λαών μας. Σεβόμενοι το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών και στις δύο πλευρές των συνόρων, αμφιβολία θα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε άτομα που ανήκουν σε σχηματισμούς ή ακραίες ομάδες και έχουν ρεκόρ συμμετοχής στην προτροπή ή παρότρυνση των ταραχών και της βίας, όπως διαβάζουμε στο borioipirotika

» Αυτά τα άτομα θα ταυτοποιηθούν, θα αρχειοθετηθούν και στη συνέχεια θα περιθωριοποιηθούν και θα απομονωθούν. Για το σκοπό αυτό θα συνεργαστούμε με την ελληνική πλευρά για την πρόληψη των οργανωμένων κινήσεών τους.

» Εκτός αυτών θα συνεργαστούμε στενά για τον σκοπό αυτό με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Υπουργείο Εσωτερικών. Μετά από αυτό σε όλα τα συνοριακά σημεία διέλευσης θα παρέχονται ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με αυτή την κατηγορία των εξτρεμιστών».