ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβάλλουν μισθό 510 ευρώ την ώρα που λαμβάνουν μηνιαίως 7.000 ευρώ

Επιβάλλουν μισθό 510 ευρώ την ώρα που λαμβάνουν μηνιαίως 7.000 ευρώ

Ανεπαίσθητες είναι οι περικοπές που έχουν επιβάλει στους εαυτούς τους οι βουλευτές, αφού εξακολουθούν να λαμβάνουν το μήνα 7.000 ευρώ, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ισόποσες παροχές για αυτοκίνητο, ενοίκιο, εισιτήρια, τηλέφωνα και μισθούς προσωπικών συνεργατών.

Όλα αυτά όταν έχουν διαμορφώσει τον κατώτατο μισθό για τον νέο εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα στα 510 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πρώτο Θέμα το οποίο επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του newsbomb.gr για τους υπερβολικούς μισθούς των Ελλήνων Βουλευτών και τη διαφορά των μισθών των συναδέλφων τους σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας το μηνιαίο καθαρό ποσό για τους βουλευτές κατά μέσο όρο ορίζεται στα 6.200 ευρώ.

Εκτός από αυτά όμως πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση που λαμβάνει κάθε βουλευτής για τη συμμετοχή τους κοινοβουλευτικές επιτροπές που μεσοσταθμικά κυμαίνεται στα 800 έως 1000 ευρώ μηνιαίως. Αν συνυπολογιστούν σε αυτά διάφορες παροχές που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορεί να αγγίξουν και τις 20.000 ευρώ.

Ειδικότερα λαμβάνουν στο χέρι:

Βουλευτική αποζημίωση 5.780,60 ευρώ, επίδομα οργάνωσης γραφείου μέσου όρου 1.000 ευρώ, παροχή ταχυδρομικών τελών ύψους 1.136, 64 ευρώ, επίδομα κίνησης 550 ευρώ, επίδομα οικογενειακής παροχής 5ο ευρώ , αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα μέσου όρου 1.150 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Α. Γεωργιάδης παίρνει …μόνο 5.400 € !

Γερμενής σε Γεωργιάδη: Εσύ φοράς ρόλεξ και εγώ δούλευα σε φούρνο!

Φέρτε τους βουλευτές προ των ευθυνών τους!