ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός ΚΟ της ΔΗΜΑΡ Βουδούρης και Μουτσινάς

Εκτός ΚΟ της ΔΗΜΑΡ Βουδούρης και Μουτσινάς

«Στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο», αναφέρει στην επιστολή του ο Φ. Κουβέλης -

«Σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι από σήμερα ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Πάρις Μουτσινάς.

Αφορμή της διαγραφής του στάθηκε η απόφαση των δύο «ανταρτών» να διαφοροποιηθούν από την γραμμή της ΔΗΜΑΡ και ταχθούν υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διερεύνηση ποινικών ευθυνών και για τον Ευ. Βενιζέλο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει μαζί με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους να προχωρήσουν στην διενέργεια προανακριτικής μόνο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης γνωστοποίησε ότι οι δύο βουλευτές δεν ανήκουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Όπως εξηγείται στη σχετική ανακοίνωση, οι κ.κ. Βουδούρης και Μουτσινάς, επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα δημοκρατικό, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή τους στην Κ.Ο., παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επεδείκνυαν για τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Αυτό που καταγράφεται όμως πλέον με καθαρό τρόπο, είναι ότι οι δύο βουλευτές δεν εκφράζουν απλώς διαφορετικές απόψεις, αλλά στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει πρόβλεψη περί διαγραφής βουλευτή από την Κοινοβουλευτική της Ομάδα.

«Η κυβέρνηση θα πέσει αν δεν ρίξουμε φως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ», υπογράμμισε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Οδυσσέας Βουδούρης.

«Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τον Ευ. Βενιζέλο», ανέφερε νωρίτερα ο κ. Πάρις Μουτσινάς.

«Δεν είμαστε εμείς εκτός γραμμής, η ηγεσία κάνει συμβιβασμούς. Θεμιτό να θέλει η ηγεσία να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι κατανοητό. Αν τα ξέραμε αυτά προεκλογικά δεν θα ήμασταν καν στη ΔΗΜΑΡ», υποστήριξε ο κ. Μουτσινάς