ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πανικό και ανασφάλεια ο Βενιζέλος για τα υποβρύχια!

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πανικό και ανασφάλεια ο Βενιζέλος για τα υποβρύχια!

«Πανικό, έντονη και προσωπική ανασφάλεια του κ. Βενιζέλου» προδίδει η απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το θέμα των υποβρυχίων, που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με σημείωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον κ. Βενιζέλο πως «ούτε άργησε να καταθέσει την πρόταση, ούτε υπαναχώρησε από τους αρχικούς του στόχους. Στόχος διακηρυγμένος πάντοτε κάθε παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι η επαναλειτουργία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η παραλαβή των υποβρυχίων και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων», αναφέρει το σχετικό σημείωμα.

«Προφανώς», προσθέτει, «η υποβάθμιση των πολιτικών και ενδεχομένως των ποινικών ευθυνών των υπεύθυνων υπουργών δεν μπορεί και δεν είναι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς τις αναφορές του κ. Βενιζέλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει στο απυρόβλητο κάθε άλλο υπεύθυνο για την υπόθεση των υποβρυχίων», η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «μια απλή ανάγνωση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι κατασκευασμένος».

pasok1

Υπογραμμίζει στη συνέχεια ότι, «η περίοδος Βενιζέλου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας (Οκτώβριος 2009 - Ιούνιος 2011) είναι κρίσιμη περίοδος στη νέα αναπαραγόμενη φάση της τραγωδίας των ΕΝΑΕ και υπό το πρίσμα αυτό, είναι απολύτως λογικό να έχει ιδιαίτερη θέση στο κείμενο».

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ύποπτος διαπλοκής, στο σημείωμα τονίζεται ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» και προσθέτει ότι το κείμενο της πρότασης είναι απολύτως σύμφωνο και ενιαίο με όσα έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που στη Βουλή ήταν ακόμη ο ΣΥΝ (χειρισμοί από Παναγιώτη Λαφαζάνη) μέχρι και σήμερα (χειρισμοί κυρίως από Λαφαζάνη και Δρίτσα). Όσον αφορά τις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλη θέση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας η αξιωματική αντιπολίτευση, απορρίπτει τις επικρίσεις και επισημαίνει:

«Ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Ελευσίνας είναι προσωπικός και πολιτικός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης, όπως και ο ίδιος ο Βενιζέλος παραδέχτηκε στις 13/11/2013 σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

nay

Σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (και ολίγη ΔΗΜΑΡ) υπό την ομπρέλα Μπαλτάκου οργάνωσαν σειρά ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων έξω από κάθε έννοια νόμου τόσο για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, όσο και για τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου (και τα 2 ανήκουν στον Όμιλο του Νίκου Ταβουλάρη).

Εμείς καταθέσαμε τροπολογίες που θα μπορούσαν να ρυθμίσουν υπέρ του Δημοσίου τα εκκρεμή ζητήματα, αλλά τελικά στις επίδικες ψηφοφορίες ψηφίσαμε «παρών», δηλώνοντας σαφώς ότι το κάνουμε μόνο και μόνο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που έμεναν επί μήνες απλήρωτοι. Η στάση μας είναι απόλυτα δικαιωμένη, αλλά σε κάθε περίπτωση τον ισχυρισμό του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου ότι αυτό υποκρύπτει σχέση εύνοιας προς τον συγκεκριμένο επιχειρηματία - ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου μόνο άρρωστοι και πανικόβλητοι μπορούν να σκαρφιστούν» αναφέρεται στο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

«Εγώ», ο προεδρεύων...

Τρόικα και αμυντική γραμμή κατά Τσίπρα στο τραπέζι του Μαξίμου

Οι «εφεδρείες» του Αντώνη Σαμαρά δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό

Τσίπρας: Ποιον καλύπτει ο Σαμαράς για τα υποβρύχια;

Άρχισε η... ναυμαχία του Σκαραμαγκά

Απάντηση ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για τα Ναυπηγεία:«Tο Βατερλό του κ. Τσίπρα»

Κατατέθηκε η πρόταση για την Εξεταστική Επιτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αρχίζει η... ναυμαχία του Σκαραμαγκά

Βολές Βενιζέλου κατά ΣΥΡΙΖΑ για υποβρύχια και PSI

Κωνσταντοπούλου: Θα ζητήσουμε εξεταστική για τα υποβρύχια

Καχυποψία και δυσφορία στη Συγγρού για την κάλυψη Βενιζέλου

Ποιος ξεπούλησε και έκλεισε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά