ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος, οι προσωπικές κόντρες και το ΥΠΕΞ σε «αυτόματο πιλότο»

Ο Βενιζέλος, οι προσωπικές κόντρες και το ΥΠΕΞ σε «αυτόματο πιλότο»

Υποτονική ως «δημοσιοϋπαλληλική» χαρακτηρίζουν εκκλησιαστικοί κύκλοι την «αντίδραση» του υπουργείου Εξωτερικών σχετικώς με τη νέα υπόθεση απαγωγής 12 καλογραιών από την ελληνορθόδοξη μονή Αγίας Θέκλης, κοντά στην πόλη Μααλούλα της Συρίας.

Τόσο στο Φανάρι, όσο και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών θεωρούν ότι το υπουργείο Εξωτερικών αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση που τηρεί τα προσχήματα αλλά δεν προάγει τα δίκαια και δεν περιφρουρεί τα προαιώνια κεκτημένα του Ελληνισμού στις περιοχές ενώ απέχει παρασάγγας από αυτό που περιμένει ο ορθόδοξος κόσμος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οσονούπω προεδρεύων της Ε.Ε. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν φαίνεται να απασχολείται με την τύχη 12 μοναχών, εδώ δεν έδειξε να νοιάζεται για τους δύο μητροπολίτες.

Σε αντίθεση με αυτά τα κακώς κείμενα στην Αθήνα, στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Όχι επειδή το ζήτησε ο πρόεδρος κ. Βλαντίμιρ Πούτιν, ούτε επειδή ενδιαφέρθηκε προσωπικώς ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σεργκέι Λαβρόφ.

Το υπέδειξε ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ώστε να αποδειχθεί η ισχύς της Μόσχας επί της ορθοδόξου οικουμενικότητας, γεγονός που έχει σημειολογικές αλλά και στρατηγικές προσεγγίσεις, με άμεσες συνέπειες εις βάρος του Ελληνισμού. Πού να καταλάβει όμως ο κ. Βενιζέλος αυτά τα «ψιλά γράμματα»...

patriarxis

Άμεση η αντίδραση της Μόσχας!

Αμέσως δόθηκε εντολή στον κ. Κωνσταντίνο Ντολγκώφ, εκπρόσωπο του Ρωσικού ΥΠΕΞ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να προβεί σε αυστηρή προειδοποίηση. «Καλούμε αυτούς που κρύβονται πίσω από την απαγωγή να επιστρέψουν άμεσα τις μοναχές, χωρίς να... αγγίξουν ούτε μία τρίχα τους» τόνισε, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει απερίφραστα αυτή την ειδεχθή ενέργεια και θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξει συνέχεια...

Κατά τα άλλα, ο κ. Βενιζέλος συντηρεί την προσωπική κόντρα του με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και ασχολείται με πάθος για το σύμφωνο συμβίωσης.

Επιβεβαιώνει όσους σχολιάζουν ότι... «είναι αλλού».

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο αποχώρησης του Βενιζέλου μετά την ελληνική Προεδρία!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Την οδό της εξόδου βαδίζει ο Βενιζέλος!

Ανησυχία από το Παρίσι για τις 12 ελληνορθόδοξες μοναχές που απήχθησαν