ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο αποχώρησης του Βενιζέλου μετά την ελληνική Προεδρία!

Σχέδιο αποχώρησης του Βενιζέλου μετά την ελληνική Προεδρία!

Τι φέρεται να είπε σε συνομιλητή του στις Βρυξέλλες

Το σενάριο που θέλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να αντικαθίσταται από νέο πρόσωπο, του κομματικού σωλήνα πιθανότατα, φαίνεται πως δεν είναι έωλο, όπως νόμιζαν αρκετοί μέχρι σήμερα.

Αντιθέτως ο κ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες, εκτός από τα καρφιά του για τον Γιάννη Στουρνάρα, φέρεται να πέταξε και ένα υπονοούμενο για το δικό του προσωπικό μέλλον και για το τι προτίθεται να πράξει σε σχέση με τα ηνία της ηγεσίας του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος συνομιλώντας με στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρεται να είπε ότι «λίγους μήνες ακόμα, μέχρι να τελειώσει η Ευρωπαϊκή προεδρία και τότε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να χαράξει το δρόμο του»...

Η δήλωση που φέρεται να έκανε off the record ο κ. Βενιζέλος έρχεται να δέσει με τα όσα διακινούνταν το προηγούμενο διάστημα και τα οποία έκαναν λόγο για μια προσωπική στρατηγική που ακολουθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ώστε να εκμεταλλευτεί όσο μπορεί την.. «δόξα» των αξιωμάτων που απορρέουν από την ιδιότητα του ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετά να εγκαταλείψει το πλοίο, όπως έχουμε δει πολλοί να κάνουν το ίδιο σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ο Βενιζέλος βλέπει ότι το πράγμα με το ΠΑΣΟΚ δεν τραβάει άλλο και ότι το κόμμα στις Ευρωεκλογές θα υποστεί μια ανείπωτη πανωλεθρία, μεγαλύτερη κι αυτήν την εκλογικής ήττας του 2004. Μάλλον γι αυτόν τον λόγο η ανησυχία στο γαλάζιο στρατόπεδο εντείνεται, με το Μέγαρο Μαξίμου να προβληματίζεται για την κατάσταση αποσύνθεσης του ΠΑΣΟΚ στο οποίο πολλοί δίνουν μόνο κάποιους μήνες ζωής, το πολύ μέχρι τις ερχόμενες Ευρωεκλογές, πριν ξεκινήσει η διαδικασία αυτοδιάλυσης.

Διαβάστε επίσης:

Kοινοτικός Επίτροπος:Η μητέρα των μαχών μεταξύ Βενιζέλου-Στουρνάρα

Εκτός ορίων (και συνόρων) σύγκρουση Βενιζέλου – Στουρνάρα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Την οδό της εξόδου βαδίζει ο Βενιζέλος!