ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη των επιχειρήσεων

Μανιάτης: Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη των επιχειρήσεων

«Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα του δρόμου για να κόψουμε το νήμα νικητές και όχι ηττημένοι», είπε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

«Η προσπάθεια πρέπει και θα πετύχει», είπε.

Σημειώνοντας ότι σε λίγο αρχίζει ο χρόνος για την προεδρία στο συμβούλιο της ΕΕ από την Ελλάδα και ταυτόχρονα ενόψει ευρωεκλογών η συζήτηση για το ποια πρέπει να είναι η αφήγηση για τη νέα Ευρώπη, κάλεσε τον ελληνικό λαό να ασκήσει το θεμελιώδες δικαίωμά του για αισιοδοξία. ότι και επιτιθέμενος σε όσους ονειρεύονται εξελίξεις τύπου Αργεντινής, θέλοντας να γυρίσει η Ελλάδα στο παρελθόν άλλων χωρών που πέρασαν πολύ πιο άσχημα από εμάς.

Μιλώντας για τον τομέα αρμοδιοτήτων του, υποστηριξε ότι «αξιοποιούμε επιτέλους τα δώρα που μας χάρισε η φύση», αναφερόμενος στον αγωγό ΤΑΡ κ.α. Ο ίδιος έκανε λόγο για επένδυση δύο δισ. ευρώ σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για πάνω από 65000 οικογένειες και 600 εκατομμύρια ευρώ προκήρυξη εθνικού κτηματολογίου. Ως στόχο περιέγραψε την ισόρροπη ανάπτυξη, μιλώντας για δημιουργία ξεκάθαρων επενδύσεων, διαμόρφωση νέου χωροταξικού και επενδυτικού πεδίου. Χαρακτήρισε το 2014 ως χρονιά της μεγάλης μεταρρύθμισης, με τον χρόνο πλέον να είναι πολύ πυκνότερο από πριν, κάτι στο οποίο θα πρέπει να ανταποκριθεί η πολιτική.

Στην στρατηγική του υπουργείου του για την περίοδο 2014-2020, συμπεριέλαβε μεταξύ άλλων έργα για την ασφάλεια ενεργειακών πόρων, τη βιοποικιλότητα, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας κτιρίων και την αξιοποίηση των ΑΠΕ.

Μίλησε για την απόφαση στήριξης των νοικοκυριών που έχουν ανάγκη με την ηλεκτροδότησής τους, καθώς και για το κοινωνικό τιμολόγιο που οδηγεί τους δικαιούχους σε έως και 40% φθηνότερο ρεύμα, αλλά και στην έκπτωση 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα όλων των κοινωνικών δομών. «Βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης και κάθε επιχείρησης», είπε, κάνοντας πράξη την κοινωνική ευθύνη, αφού όπως είπε «πολιτική σημαίνει αποτελέσματα στην πραγματικότητα» και «προοδευτική πολιτική σημαίνει αποτελέσματα στην καθημερινή πραγματικότητα του κόσμου». Κατέληξε δε, λέγοντας ότι «οι μεγάλες μάχες δεν κερδίζονται με φαντασιώσεις, κερδίζονται με πράξεις και έργα».

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Στεκόμαστε και πάλι στα πόδια μας

Στουρνάρας: Έχει ήδη διανυθεί το 80% της απόστασης

Σκληρή μάχη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας εκφράζει την Ελλάδα του χθες

Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση

Καμμένος: Νέα πράξη στην τραγωδία του ελληνικού λαού ο προϋπολογισμός

Κουβέλης: Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό

Παπαρήγα: Χωρίς αντίκρισμα το πρωτογενές πλεόνασμα

Ψηφίζεται σήμερα τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός του 2014

Προϋπολογισμός ενταφιασμού της δημόσιας υγείας

Εικόνα ντροπής: Άδεια έδρανα στη συζήτηση του προϋπολογισμού

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Πυρ ομαδόν στη Βουλή κατά Στουρνάρα

Στρατούλης: Δολοφονικό όπλο ο προϋπολογισμός